Co se dělo v zákulisí filmu Miluji tě modře? Nože, náboženství, trampolína!

Praha - Necelý měsíc nás dělí od premiéry romantické české komedie, jejíž děj se odehrává podle letitého scénáře Jaroslava Papouška, tvůrce slavné rodiny Homolkových. Herci se při ní rozhodně nenudili.

Aniž bychom měli v úmyslu prozradit víc, než by bylo třeba, můžeme diváky nalákat na několik scén, které znamenaly pro tvůrce, ale i herce značnou odvahu, ba dokonce sebeobětování. Denisa Nesvačilová, představitelka hlavní role aranžérky Terezy, se rozpomněla na své dávné zkušenosti s moderní gymnastikou a vyzkoušela si poměrně nebezpečnou pózu zavěšena hlavou dolů. Její herecký partner Václav Jílek zase hodlal postoupit riskantní zkoušku odvahy a postavit se vrhači nožů, ale v tomto případě neudržela nervy produkce a scéna se realizovala jinak. Pokud vás zajímá jak, určitě si nenechte ujít rozhovory s oběma hlavními protagonisty, které uvedeme na EuroZprávy.cz v lednu před premiérou filmu.

(zdroj: Bioscop)

Ve filmu Miluji tě modře je jednou z důležitých částí moderní cirkus, takže část děje se odehrává v La Putyce. Už tu padla řeč o visu střemhlav a vrhání nožů, na své si přišla i Hana Vagnerová a její doménou se stala trampolína. Také ona neodolala pokušení zvládnou scénu bez dodatečné náhrady a rozhodně nelitovala, jak můžeme z jejího líčení poznat: „Hrozně mě to baví a vlastně to byla i jedna z věcí, kvůli které jsem si přála do toho filmu jít. První věc byla kvůli režisérovi Milošovi Šmídmajerovi, protože ho mám hrozně ráda a chtěla jsem se s ním setkat. Druhá věc byla, že si skočím na trampolíně, a dost jsem na tom trvala – já tam musím mít aspoň jedno salto. Aby trampolína líp vypadala na kameře, neměla ty dva jistící stoly na krajích, na které většinou padám, málem omdlela strachy, ale dala jsem to, je to tam!", směje se Hanka.

Pokud vyslovíme jméno Taťjana Medvecká, vybavíme si místy rozpačitou, jindy rozvernou ženu, která ovšem neztrácí šarm. Ovšem v chystané komedii působí především svému synovi, kterého hraje už zmíněný Václav Jílek, nemálo potíží, protože po několika omylech a šlápnutí vedle konečně našla souznění s hinduistickým swamidžim. Náboženské dýchánky, kdy jeho matka s tečkou na čele zve do svého bytu podobně zaměřenou skupinu by ještě syn byl schopen tolerovat, horší to je s propagací učení zmíněného swamidžiho a z toho plynoucí trable v podobě nemalého počtu publikací, které prostě v bytě pomalu, ale jistě překážejí. Zajímavá byla reakce filmového štábu na tuto roli: polovina po shlédnutí výkonu paní Medvecké prohlásila, že něco podobného by doma rozhodně nechtěli, druhá skupina nakonec přiznala, že to u nich vypadá zhruba stejně. Přesné vyjádření pana režiséra zatím nemáme...

Sluší se dodat, že nejde zdaleka o bohapusté plácnutí do vody. Jaroslav Papoušek (1929-1995) se mohl při psaní scénáře inspirovat osobou mu hodně blízkou, protože jeho manželka se s hinduistickým učením ztotožnila. Indii pak navštěvovala opakovaně jeho dcera.

Na film Miluji tě modře, jehož jsou EuroZprávy.cz mediálním partnerem, se můžete vypravit v poslední lednový týden, konkrétně ve čtvrtek 26. ledna 2017. Vedle zmíněných herců se ještě můžete těšit na Vladimíra Kratinu, Marka Vašuta, Rostislava Nováka ml., Terezu Bebarovou, Miroslava Táborského, Zdeňka Žáka, Oldricha Vlacha a Filipa Kaňkovského.

Související

Více souvisejících

film Miluji tě modře Denisa Nesvačilová (herečka) Václav Jílek (herec)

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 23 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy