Kráska proslavená Vlkem z Wall Street se převtělí do legendární královny Skotska a Francie

Hollywood – Málokteré herečce její generace se dostává tolik pozornosti, jako jí. Australské rodačce Margot Robbie můžou mnohé její kolegyně (ale i kolegové) vyvážený mix andělské krásy, hereckého talentu a přirozeného charismatu jen závidět. Vytížená hvězda Sebevražedného oddílu si teď vyhlédla další ambiciózní projekt.

Ve filmu prozatímně nazvaném Mary Queen of Scots se jakožto Marie Stuartovna potká s o tři roky mladší vycházející hvězdou Saoirse Ronanovou (Pokání, Brooklyn). Ta se ujme role její nevlastní mladší sestry, protestantské královny a jedné z největších osobností britské historie, královny Alžběty I. Legendami opředená rivalita obou žen nabízí zajímavou a bohatou látku. Že se dvou nepříliš pěkných žen ujmou výjimečné krásky, už dnes bohužel nikoho nepřekvapí. Obě herečky naštěstí oplývají dostatečným talentem na to, abychom se na jejich ztvárnění renesančních ikon ženské samostatnosti mohli netrpělivě těšit.

Není bez zajímavosti, že Marie Stuartovna nebude na stříbrném plátně zpodobněna poprvé, v drtivé většině filmů (ne-li ve všech) však hrává druhé housle a v popředí zájmu se objevuje její mnohem slavnější konkurentka, případně o generaci starší král Jindřich VIII. Vzpomeňme například na deset let starý snímek Královna Alžběta: Zlatý věk s Cate Blanchettovou v hlavní roli nebo na seriál Tudorovci.

S oběma zmíněnými počiny má biografie Marie Stuartovny společné jméno scénáristy. Michael Hrist dal světu hned několik historicky orientovaných – a silně disinterpretujících – počinů (v současnosti se soustředí hlavně na seriál Vikingové). Jestli od Hrista můžeme něco očekávat, je to neortodoxní přístup, silné a nečernobílé charaktery a chytré dialogy. Otázkou spíš je, jak si povede čtyřicetiletá debutantka na režisérské stoličce Josie Rourkeová.

Snímek Mary Queen of Scots by měl do kin přijít někdy v příštím roce.

Související

Barvy, třpytky, extravaganza – to jsou Birds of Prey.

RECENZE: Holky sobě! Harley Quinn a Birds of Prey proti zbytku (chlapského) světa

RECENZE – Má ochočenou hyenu a vycpaného bobra, s pálkou umí divy, sýrový sendvič miluje víc než svůj život a všichni ji nenávidí. Harley Quinn po Sebevražedném oddílu hledá další tým. Sesterstvo Birds of Prey představuje různorodou skupinu drsňaček, se kterými se život nemazlil, a ony mu to proto dají sežrat i s úroky. A s pořádnou dávkou humoru.

Více souvisejících

Margot Robbie film Mary Queen of Scots Saoirse Ronan královská rodina (gbr) historie

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy