Hasta La Vista? Ani omylem! Arnie se jako Terminátor vrátí i pošesté

Hollywood – I když má Guvernátor na svém kontě hned několik ikonických rolí, fanoušci ho mají zafixovaného hlavně jako zabijáckého T-800. Teď Schwarzenegger slibuje, že se do starého železa zatím nechystá.

Bývalý kulturista, guvernér Kalifornie a ikona 80. let v tomto smyslu ujistil reportéry magazínu Screen Daily, a to v sobotu přímo na nablýskaném festivalu v Cannes.

Arnie, který se prozatím objevil ve všech pěti filmech (ve čtyřce Terminátor: Salvation si ovšem kvůli probíhajícímu funkčnímu období vystřihl pouze několikaminutové cameo), potvrdil, že je s duchovním otcem Terminátora, Jamesem Cameronem, již najisto domluvený.

Právě Železný Jim, jak se režisérovi dvou nejvýdělečnějších filmů všech dob (Avatar, Titanic) přezdívá, by se měl k milované sáze vrátit po téměř třiceti letech. Cameron totiž ještě v 80. letech na dlouhých 35 let prodal práva k Terminátorovi producentce Gale Anne Hurdové (a to za směšný 1 dolar), protože studio tehdy jeho nápadu moc nevěřilo a toto byl jediný způsob, jak je přimět, aby se první Terminátor natočil – a aby ho režíroval sám Cameron. Po Dni zúčtování ale geniální Kanaďan sérii opustil a dlouhé roky se k ní nejen nechtěl, ale hlavně nemohl vrátit.

Po předloňské katastrofě jménem Terminátor: Genisys se ale situace změnila. Bývalý Král světa (další Cameronova přezdívka, kterou si tentokrát vysloužil po finančním veleúspěchu Titanicu) najednou začal vnímat rok 2019, tedy datum, kdy se mu práva vrátí, jako šanci oživit rezivějící značku… i když jen z pozice producentské, protože své režijní úsilí věnuje Cameron v příštích několika letech jen a jen Avatarům 2 – 5.

Jaká bude výsledná podoba nových příběhů o robotických zabijácích cestujících v čase je nejasné. Je otázkou vůbec jen to, které ze starších filmů zůstanou kánonem a které se jeho tvůrci rozhodnou navždy vyškrtnout z historie, přičemž co platí pro jednotlivé snímky, se týká také herců – a to hlavně Emilie Clarkeové a Jaie Courtneyho, kteří si Sarah a Johna Connorovy vystřihli právě v Genisys. Vždyť kdo ví, možná se dočkáme i návratu Lindy Hamiltonové nebo Michaela Biehna. Hrátky s časem filmařům umožňují cokoli.

Schwarzenegger v Cannes, kde propaguje dokument Wonders Of The Sea 3D (při této příležitosti se samozřejmě opřel také do prezidenta Trumpa, který americkým vědcům zakazuje mluvit o globálním oteplování) také potvrdil, že by se letos mohlo začít natáčet dlouho diskutované pokračování jeho rodinné komedie Dvojčata (1988), v níž si zahrál po boku Dannyho DeVita. Přerostlého Rakušana a zakrslého Itala v Trojčatech (Triplets) nedoplní nikdo jiný, než komediální ikona 80. let Eddie Murphy.

Mluvilo se také o jeho potenciální spolupráci s Netflixem a vysněném třetím Conanovi, který podle jeho slov přes všechny problémy ještě není nemožný. Už na začátku dubna pak Železný Arnold potvrdil, že se rozhodně neobjeví v novém Predátorovi.

Na jakou schwarzeneggerovku se nejvíc těšíte vy? Je Terminátor mrtev, nebo si zaslouží poslední šanci? Nebojte se diskutovat.

Související

I na stará kolena vypadá Schwarzenegger pořád drsně.

Terminátora měl hrát O.J.Simpson, prozradil Schwarzenegger v novém dokumentu

Bývalý hráč amerického fotbalu O.J. Simpson měl být původně obsazen do kultovní role zabijáckého robota Terminátora ve stejnojmenném filmu. Producenti ale měli dojem, že by mu nikdo neuvěřil, že může někoho zabít, prozradil v novém dokumentárním seriálu Netflixu americký herec rakouského původu Arnold Schwarzenegger.

Více souvisejících

Arnold Schwarzenegger Terminátor sci-fi Paramount Pictures Roboti James Cameron Filmový festival v Cannes

Aktuálně se děje

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

včera

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

včera

včera

včera

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy