Co chystá Marvel?

Marvel má dlouhodobé plány, na čem hodlá pracovat a co se kdy objeví ve světě. Protože má filmy rozvržené na několik let dopředu, může se to zdát pro fanouška matoucí. Na co se tedy můžete od Marvelu těšit?

Marvel Cinematic Universe (MCU) je ambiciózním plánem Marvelu, jak přivést své největší hrdiny na filmová plátna a všechny je spojit do jednoho velkého vesmíru. Aby toho docílil, Marvel se rozhodl pracovat ve fázích.

Do první fáze spadal první Iron Man z roku 2008, následoval ho Neuvěřitelný Hulk, Iron Man 2, Thor a Captain America. První fázi zakončil film Avengers, který šel do kin v roce 2012. Tento film zakončil fázi spojením hrdinů, kteří byli představení dříve.

Druhá fáze přinesla třetí díl Iron Mana, druhého Thora a druhý film Captain America: Návrat prvního Avengera. Jako noví se představili Guardians of Galaxy a Ant-Man. Film Avengers: Age of Ultron pak zasel první sváry mezi populárními hrdiny.

Třetí fáze započala filmem Capiain America: Občanská válka, která hrdiny a svět rozdělila a postavila je proti sobě. Představil se Benedict Cumberbatch jako Doctor Strange a znovu se vrátili Guardians of Galaxy ve Vol. 2 svého příběhu. Po letech se do Marvelu také vrátil Spider-Man s filmem Spider-Man: Homecoming. Plány Marvelu však pokračují.

Thor: Ragnarok (26. 10. 2017)

Oblíbený bůh hromu Thor přišel o své kladivo a skončil na jiné straně vesmíru, než se nachází Asgard. Pro pobavení cizích má bojovat s Hulkem, zatímco bohyně Hel (nebo také Hela) se rozhodla dobít Asgard a odstartovat konec světa: Ragnarök.

Film slibuje nové postavy z komiksů, souboj Thora s Hulkem, na který jsou zvědaví všichni fanoušci, a také odkazy k severské mytologii. Podle posledních trailerů se má ve filmu objevit vlk Fenrir i Loki, s nímž Thor uzavře příměří. Vydrží jim však?

Black Panther (předběžně 15. 2. 2018)

T‘Challa, kterého hraje Chadwik Boseman, se vrací z Ameriky do Wakandy, aby se ujal svého právoplatného místa jako nový král Wakandy. Black Panther se k moci dostal náhodou poté, co jeho otec zemřel. Trůn sice úplně nechce, ale chce udělat to, co je nejlepší pro jeho lid.

Bohužel se zdá, že jeho země bude v ohrožení, spolu s její kulturou. Důležitou roli bude hrát překupník zbraní Ulysses Klaue, který je také známý jako Klaw. Ten v komiksech patří k největším nepřátelům T‘Chally. Diváci ho mohli vidět ve filmu Avengers: Age of Ultron.

Avengers: Infinity War (3. 5. 2018)

Třetí Avengers film je něčím, čeho se fanoušci nemohou dočkat. Infinity War je něco, k čemu MCU směřoval již od roku 2008 a Marvel měl dost času na plánování. Děj se samozřejmě zatím tají, ovšem je jisté, že velkou roli bude hrát Thanos, který se zatím objevoval jako lákadlo v potitulkových scénách. Ten začne svůj hon za Infinity Gems, pomocí kterých by mohl ovládat božské schopnosti.

Ve filmu Infinity War by se měli sejít Avengers, Spider-Man, Guardians of Galaxy a Doctor Strange. Pro tvůrce bude náročné využít všechny postav tak, aby se divák v ději neztratil a fanoušci mají velké naděje i velké pochyby. Marvel má však již naplánovaný sequel (pokračování – pozn. autora), takže film pravděpodobně skončí tak, že si diváci budou zvědavostí kousat nehty až do pokračování.

Ant-Man and the Wasp (začátek července 2018)

První Ant-Man fanoušky překvapil tím, že se místo známého Hanka Pyma soustředil a Scotta Langa, kterému Hank Pym pomůže stát se hrdinou s využitím jeho technologie. On a jeho dcera Hope pomůžou Scottu Langovi, aby se stal hrdinou a zachránil zmenšovací technologii, která by ve špatných rukou mohla mít velmi špatné následky.

V druhém díle se pravděpodobně zaměří na Hope van Dyne, která zaujme roli své matky Janet jako hrdinka Wasp. Janet se ztratila v kvantové realitě a Pym dlouho odmítal Hope k technologii pustit. Konec prvního Ant-Mana však naznačil, že se to změní. A je možné, že Hope se dostane ke slovu po Infinity War a zastoupí ty, kteří v boji proti Thanosovi padnou.

Captain Marvel (březen 2019)

Postava Captain Marvel má dlouhou komiksovou historii, ne vždy však příliš šťastnou. Začala jako Ms. Marvel a dlouho strávila zastrčená v pozadí, než se Marvel rozhodl přivést tuto postavu na světlo. Dali jí nový vzhled a nové příběhy, které z Captain Marvel udělaly zajímavější charakter.

Bude se jednat o první film MCU, jejímž hlavním charakterem bude žena. Hlavní roli přijala herečka Brie Larson, ovšem informací o ději moc není. V komiksech se Captain Marvel pohybovala vesmírem, takže je šance, že právě to se bude dít. A nebo možná bude na zemi a bude se snažit vypořádat s tím, co zbude po Infinity War.

Dále má Marvel plánované další projekty, jako je čtvrtý díl Avengers, sequel ke Spider-Man Homecoming či Guardians of the Galaxy Vol. 3. U těchto filmů zatím není jisté, o co v nich půjde ani jak se budou jmenovat, ale Marvel jistě brzy odhalí nové informace.

Související

film Thor: Láska a hrom

RECENZE: Thor: Láska jako hrom je skrytou parodií na superhrdinské filmy

Filmy s bohem hromu se vždy vyznačovaly nadhledem a velkým důrazem na komediální prvky. Čtvrtý snímek to však dotáhnul ještě o úroveň dál a dostal se až za hranu parodie sebe sama. Kromě téměř neustálého pomrkávání a gagů se můžete těšit také na spoustu cameo rolí. Některých si sotva všimnete, jiné jsou výborné.

Více souvisejících

Marvel Comics studio Marvel film Avengers: Infinity War film Spider-Man: Homecoming filmy

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy