RECENZE: Smajlíci ve filmu nejsou pro každého. Internetového člověka pobaví

RECENZE - Člověk internetový. To je nové stádium vývoje lidské rasy. Telefon vždy v ruce, odpojení od sítě nehrozí a emoji nahrazují zbytečnosti, jako jsou věty, slova nebo dokonce lidský kontakt. Kdo to všechno zná, bude se u Emoji ve filmu dobře bavit. Zbytek diváků si bude drbat hlavu. Česká premiéra je 10. srpna 2017.

Trend nacpat na filmové plátno všechno, co je zrovna populární, se opět projevil. Děti hrají Angry birds? Film. Děti mají rády Lego Ninjago? Film. Všichni rádi posílají smajlíky? Film. Je to populární, takže se to bude prodávat.

Nejeden divák si při oznámení "Emoji ve filmu" hlasitě povzdechl "co to zas kdo vymyslel". Jít do kina s naprosto nulovým očekáváním se však občas vyplatí. Smajlíci poměrně mile překvapili. Ne příběhem, který byl jak přes kopírák. Ale svými vtipy, odkazy a satirou na sama sebe. 

Nejklasičtější klasika všech klasik

Na příběhu není vůbec nic objevného. Existuje nějaká skupina (v tomto případě smajlíci), která má poměrně jednoduchý účel (objevovat se v telefonu). Všechno funguje bez problému, dokud se neobjeví někdo, kdo je jiný (hlavní hrdina). Jeho jinakost (umí dělat více než jeden obličej) naruší status quo a všechno může začít. 

Kdo čekal od tvůrců něco nového a převratného, odejde z kina zklamaný. Pokud jste se však báli trapných a nefunkčních pokusů o humor, které by v takovém animáku nikoho nepřekvapily, hned v prvních minutách budete vyvedeni z omylu. Humor je totiž silnou stránkou filmu. 

Dělá si legraci z přehnaného používání smajlíků. Satiricky komentuje směšnost lidského počínání, když si dva spolužáci raději napíši zprávu, i když sedí vedle sebe. Jednotliví emoji vtipně hláškují a člověk, který něco ví o telefonech a internetu, neudrží vážnou tvář.

Hlavní hrdina, smajlík "Pche" (v originále Meh) si někde cestou samozřejmě uvědomí, že být jiný než ostatní je vlastně v pořádku a musí zůstat sám sebou. Otravné morální poselství, které dnes musí v každé pohádce být, však není natolik výrazné, aby to zkazilo zážitek z filmu. 

Špatný nápad, dobré provedení

Mnoho filmů trpí opačnou diagnózou. Na papíře vypadaly skvěle, na plátně dopadly katastroficky. Natočit film o smajlících zní od začátku jako extrémně hloupý a špatný nápad. Díky příjemné dávce cynismu, suchému humoru a kvalitnímu dabingu však nakonec divák odchází z kina relativně spokojený.

Pokud jste milovníkem Nokie 3310 a internet otevíráte jednou za týden, cesta do kina jsou vyhozené peníze. Nemá smysl tahat na film ani ty nejmenší, kteří řadu odkazů nemají šanci pochopit. Pro správnou cílovou skupinu je to cenný přírůstek do řádu animované komedie. Jen prosím, žádné pokračování. Co bylo vtipné jednou, podruhé nebude.

Celkové hodnocení: 65%

Emoji ve filmu (2017)

Scénář: Tony Leondis, Eric Siegel, Mike WhiteNámět: Tony Leondis, Eric SiegelRežie: Tony LeondisHudba: Patrick Doyle

Hrají: T. J. Miller/Matouš Ruml, James Corden/Jan Dolanský, Anna Faris/Vendula Příhodová, Maya Rudolph/Tereza Bebarová, Steven Wright/Václav Vydra, Jennifer Coolige/Jana Boušková, Patrick Stewart/Jan Přeučil, Christina Aguilera/Dara Rolins, Jeffrey Ross/Martin Písařík, Jake Austin/Matěj Převrátil

USA / 91 minut / animovaný, dobrodružný, komedie

Související

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

Více souvisejících

recenze animovaný film Emoji ve filmu (animovaný film)

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy