Abrams, Spielberg nebo Clooney. Kdo natočí biografii Billa Clintona?

V Hollywoodu právě probíhají vášnivé diskuze o tom, kdo získá práva na filmovou adaptaci biografie Billa Clintona. Podle serveru The Hollywood Reporter se má bývalý prezident USA a autor knihy James Patterson setkat s režiséry J.J.Abramsem a Stevenem Spielbergem, aby tuto zásadní otázku společně vyřešili.

Hollywood se v těchto dnech připravuje na návštěvu jednoho z nejdůležitějších osobností v politice. Podle informací serveru The Hollywood Reporter právě probíhají diskuze o tom, který režisér bude moci natočit filmovou adaptaci biografie Billa Clintona. Bývalý prezident a úspěšný autor životopisného knihy The President Is Missing, James Patterson, se mají setkat s producenty, aby tuto otázku vyřešili.

Práva na tajný projekt má v rukou Richard Lovett z CAA. Podle zdrojů The Hollywood Reporter obdrželi nejlepší filmoví producenti návrh o deseti stranách toto pondělí. Ne všichni, kteří návrh obdrželi, však budou mít možnost se s Clintonem a Pattersonem setkat.

Clinton a Patterson se osobně setkají s některými producenty tento nebo příští týden. Mezi pozvanými jsou zatím J. J. Abrams, Steven Spielberg, George Clooney a producent Steve Bing, který je Clintonův blízký kamarád.

Tento projekt bude první filmovou adaptací knihy přímo pro Clintona, který napsal již tři knihy od té doby, co opustil prezidentské místo v roce 2001. Patterson s ním již spolupracoval na pěti knihách, které byly převedeny na velké plátno a byl také producentem posledních tří filmů. Dalších osm příběhů bylo adaptováno pro televizi, naposled to byl seriál Zoo, který běžel od roku 2015 do letošního na stanici CBS. Patterson také pracuje na pilotním dílu opět pro stanici CBS s názvem Instinct, která je založena na jeho knize Murder Games.

Detailů k ději projektu The President Is Missing je zatím známo velmi málo. 8. června však vyšlo prohlášení, které slibuje, že kniha poskytne "vnitřní pohled, který pouze prezident může znát."

Související

Bill Clinton na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024) Glosa

Události Petra Nutila: Prezidentský díl, tentokrát s příchutí Ameriky

Milí čtenáři, pravidelné shrnutí událostí týdne, obvykle těch divných, absurdních, nebo aspoň takových, které nejdou přehlédnout, přichází tento týden se zpožděním. Za něj se vám omlouvám, nicméně bych rád dodal, že bylo způsobeno mou nepřítomností na evropském kontinentu, respektive pracovní cestou do Ameriky. Snad mi to odpustíte. I tak jsem ale zdálky pozoroval, co se v té naší zemičce (kterou, jak jsem zjistil, Američané buď znají jako Československo, nebo vůbec), vlastně dělo. Nebylo toho úplně málo, takže pojďme na to. 
Bill Clinton na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024) Prohlédněte si galerii

25 let od vstupu ČR do NATO: Bill Clinton hovořil o vztazích s Ruskem, Pavel o Ukrajině

Vstup České republiky do Severoatlantické aliance (NATO) před 25 lety byl zlomovým okamžikem, který otevřel novou kapitolu v bezpečnostní politice země a celého regionu střední Evropy. Tento krok, který byl doprovázen podobnými kroky dalších zemí střední a východní Evropy, představoval strategický posun směrem k zajištění stability a obrany před možnými hrozbami a agresí. Shodli se na tom účastníci konference připomínající 25. výročí členství České republiky v NATO.

Více souvisejících

Bill Clinton Steven Spielberg kultura filmy biografie

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Bývalý kancléř Mynář čelí obžalobě kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy