Do českých kin míří hit The Florida Project, kritici jsou z něj u vytržení

Praha - Tento týden se do českých kin dostane snímek The Florida Project. Hraje v něm Willem Dafoe, držitel Křišťálového glóbu z karlovarského festivalu z roku 2016, který za svůj herecký výkon ve vedlejší roli získal nominaci na Oscara.

Lidský a originální příběh od současné hvězdy americké indie scény, režiséra Seana Bakera zavede diváky do kouzelného království plného svobody, lumpáren a kopečků zmrzliny.

Podle deníku Chicago Tribune "Dafoe ještě nikdy nehrál lépe", navíc výkony dětí i neherců označil za "naprosto odzbrojující". Snímek se do českých kin dostane zásluhou společného distribučního labelu MFF Karlovy Vary, společnosti Aerofilms a České televize.

"Jsme rádi, že jako první letošní titul představíme divákům originální, zábavný a velmi emotivní snímek The Florida Project. Přesně splňuje to, co jsme si pro tento výběr předsevzali. Je příjemným bonusem, že jednu z rolí vytváří držitel Ceny za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii z karlovarského festivalu Willem Dafoe. Nominace na Oscara, kterou právě za The Florida Project získal, jen potvrzuje jeho herecké kvality. Uvidíme ho ve zcela jiné poloze a věřím, že diváci ocení i jeho schopnost přirozené spolupráce s neherci," komentoval to prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška.

Nedaleko Disneylandu na Floridě stojí řada kdysi populárních pestrobarevných motelů. Okouzlující šestiletá Moonee a její kamarádi, kteří si užívají léta, bydlí v jednom z nich. Radost ze svobody, potulování a neodolatelných kopečků zmrzliny nemá nudný a složitý svět dospělých šanci ohrozit. Co na tom, že její 22letá máma každý týden divoce shání peníze na činži a pozdními platbami dráždí starostlivého správce Bobbyho. Je na čase seznámit se s novou sousedkou a naplánovat pár dalších lumpáren. Režisér Sean Baker přichází s neobyčejně silným snímkem, který se stal miláčkem kritiků i diváků ihned od svého uvedení na festivalu v Cannes.

Související

Více souvisejících

film The Florida Project filmy Jiří Bartoška Willem Dafoe (herec) kultura

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 35 minutami

před 59 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Chladné počasí vydrží až do víkendu. Pak se vrátí oteplení

Zimní počasí se v Česku udrží do konce týdne. Oteplení dorazí až o víkendu, a příští týden se vrátí teploty kolem 25 stupňů. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy