Film Black Panther stále v čele návštěvnosti kin, na druhém místě je novinka

Praha - Třetí víkend za sebou zůstal v čele žebříčku návštěvnosti českých kin americký dobrodružný film Black Panther. Druhé místo v žebříčku obsadila novinka, americký thriller Rudá volavka. Česká komedie Věčně tvá nevěrná klesla z předchozího druhého místa na třetí.

Snímek Black Panther, jehož hrdinou je následník trůnu v africké zemi, která má jako jediná na světě k dispozici vzácný kov, od premiéry před třemi týdny vidělo přes 207.000 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 33 milionů korun. Vyplývá to z údajů na webu Unie filmových distributorů.

Rudou volavku od čtvrtku do neděle vidělo v kinech na 20.000 lidí, o zhruba 700 lidí méně přišlo na Věčně tvou nevěrnou. Víkendové tržby obou filmů byly kolem tří milionů korun. O milion méně vydělal na prodaných vstupenkách australský horor Winchester: Sídlo démonů, který měl premiéru minulý týden a od té doby ho v kinech zhlédlo 17.700 lidí.

Politická satira Prezident Blaník, který byl minulý týden na devátém místě, se propadl na 11. místo a pohádka Čertoviny se posunula z předchozího 12. místa na 16.

Související

Dwayne Johnson ve filmu Black Adam.

RECENZE: Dwayne Johnson se jako Black Adam zmůže jen na prázdné fráze a pěsti

Black Adam byl prezentován jako inovativní superhrdinský snímek, který ukáže budoucí cestu DCEU. Místo toho však odhalil bezradnost produkčního týmu, jenž nedokáže vymyslet smysluplný příběh, natož vesmír. To jen ukazuje, jak v této disciplíně zaostávají za Marvelem. Snímek nabídne jen prázdné dialogy a spoustu bitek, jimiž maskuje duševní prázdnotu.

Více souvisejících

Kina filmy film Black Panther kultura

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy