Návštěvnost kin ovládly novinky, vede Fakjů pane učiteli 3

Praha - Návštěvnost tuzemských kin ovládly novinky, mezi pět nejúspěšnějších se o premiérovém víkendu dostaly hned tři. Na prvním místě je třetí pokračování německé komedie Fakjů pane učiteli, které o víkendu vidělo přes 52.000 lidí a vydělalo 7,56 milionu korun. Vyplývá to z údajů, které na svém webu zveřejnila Unie filmových distributorů.

Komedie režiséra Bory Dagtekina na druhé místo odsunula film Stevena Spielberga Ready Player One: Hra začíná natočený natočený podle úspěšného románu Ernesta Clina, který za tři týdny v českých kinech vydělal 22,32 milionu korun.

Následují další dvě novinky. Na třetím místě je americký akční snímek Rampage: Ničitelé s víkendovou návštěvností více než 14.000 diváků. Čtvrtou příčku obsadila česká komedie Pepa s Michalem Suchánkem v hlavní roli, kterou vidělo téměř 9000 lidí. Na páté místo z druhého klesl americký animovaný film Králíček Petr, který za měsíc zaznamenal tržby ve výši 18,87 milionu korun.

Z tuzemských snímků je ještě v první dvacítce na devátém místě přírodovědný dokument Planeta Česko režiséra Mariána Poláka. Dvanácté je politické drama Milada, které za 24 týdnů vidělo téměř 114.000 diváků, a na devatenácté příčce skončil loňský rodinný film Jana Svěráka Po strništi bos s celkovou návštěvností přes 479.000 lidí.

Ve čtvrtek do tuzemských kin dorazí francouzský muzikál o dětství a spirituálním probuzení mladistvé Johanky z Arku s názvem Janička, americký animovaný snímek V husí kůži, americký horor Vadí nevadí a český snímek režiséra Ondřeje Havelky Hastrman.

Související

Více souvisejících

Kina filmy kultura film Ready Player One: Hra začíná

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy