Nejdražší filmy v historii filmového průmyslu. DC nebo Marvel?

Do seznamu nejdražších světových filmů s každým rokem přibývají další nové snímky. Až donedávna vůbec nejdražším filmem bylo třetí pokračování série Pirátů z Karibiku, který stal 300 milionů dolarů. Letos do řebíčku nejdražších filmů přibyly další nové snímky, o prvenství tradičně bojují Marvel a DC Comics.

1. Avengers: Infinity War (2018) -  $321 000 000

 Snímek završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív než, jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. Marvel se svým sídlem v Kalifornii patří do divize The Walt Disney Studios na svém účtu má několik nejdražších snímků v historii filmového průmyslu.

 

2. Liga spravedlnosti (2017) -  $300 000 000

 Liga spravedlnosti nebo v anglickém originále Justice League je fiktivní příběh superhrdinů z komiksové série DC Comics spadajícího pod jednu z největších filmových producentských společností Warner Bros. Liga superhrdinů v čele s Batmanem, Supermanem a Wonder Woman tvoří velkou konkurenci pro filmy z produkce Marvelu.

 

3. Solo: Star Wars Story (2018) -  $300 000 000

 Další hvězdný snímek ze světa Star Wars. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Film kvůli velké konkurenci v kinech neuspěl, a to díky úspěšnějšímu snímku Avengers – pro studio byl tento film velkým zklamáním nehledě na obří rozpočet.

 

4. Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) -   $300 000 000

V roce 2007 byl tento film rekordem a zároveň dlouhou dobu zůstával na prvním místě v řebříčku nejdražších. Piráti z Karibiku je série dobrodružných fantasy filmů, hlavní postavou kterých je kapitán Jack Sparrow. Producenti plánují natočit další díl, který na velká plátna vyjde v roce 2019, poslední část je zaplánována na rok 2025.

 

5. Superman se vrací (2006) - $270 000 000

 Snímek vychází z komiksů o Supermanovi, vydávaných vydavatelstvím DC Comics. Zároveň navazuje na první a druhý supermanovský snímek z konce 70. let a ignoruje události ze třetího a čtvrtého dílu, které vznikly v 80. letech a které nebyly komerčně ani hodnocením kritiky úspěšné. 

Související

Dwayne Johnson ve filmu Black Adam.

RECENZE: Dwayne Johnson se jako Black Adam zmůže jen na prázdné fráze a pěsti

Black Adam byl prezentován jako inovativní superhrdinský snímek, který ukáže budoucí cestu DCEU. Místo toho však odhalil bezradnost produkčního týmu, jenž nedokáže vymyslet smysluplný příběh, natož vesmír. To jen ukazuje, jak v této disciplíně zaostávají za Marvelem. Snímek nabídne jen prázdné dialogy a spoustu bitek, jimiž maskuje duševní prázdnotu.

Více souvisejících

DC comics Marvel Comics filmy film Avengers: Infinity War

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

včera

včera

včera

Izrael se plánu na invazi do Rafahu nevzdává. Navzdory mezinárodnímu apelu přitlačí Hamás ke zdi

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že jeho země zvýší v následujících dnech vojenský tlak na palestinské hnutí Hamás. Chce tím podle svých slov dosáhnout propuštění rukojmí zadržovaných v Pásmu Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy