Studio Marvel slaví desetileté výročí filmovým festivalem, v IMAXu bude k vidění všech 20 titulů

Studio Marvel bude pořádat filmový festival ve spolupráci s IMAXem, aby oslavili desetileté výročí Marvelovského filmového světa. Na festivalu bude k vidět 20 titulů, které byla upraveny na velký formát. Filmy budou k vidění ve vybraných IMAX kinech od 30. srpna do 6. září.

V průběhu posledních 10 let vydal Marvel 20 filmů, z nichž všechny byli pozitivně přijaty. Dohromady vydělali 17 miliard dolarů. Všechno to začalo hláškou herce Roberta Downeyho Jr. „Já jsem Iron Man“ a dostalo se to do bodu, kdy se z Marvelu stalo jedno z největších studii ve filmovém průmyslu. Marvel si je toho dost dobře vědom.

Tento rok studio Marvel slaví svoji první dékadu ve filmovém průmyslu, proto se studio pouští do oslav ve velkém. Prodávají zboží, speciální plakáty a spoustu dalších věcí. Dokonce představili speciální logo, které bylo k vidění na třech posledních filmech.

Tři filmy z dílny Marvelu nebyli nikdy k vidění v Imax formátu. Jedná se o prvního Iron mana, Neuvěřitelného Hulka a Captaina Americu: Prvního Avengera. Tyto filmy spolu s dalšími 17, budou mít premiéru od jejich původního data vydání.

„Věděli jsme, že chceme oslavit deset let studia Marvel ve velkém. Nelze to oslavit ve větším měřítku než v Imaxu. Je to neuvěřitelná událost pro fanoušky. Budou mít možnost vidět všechny filmy studia Marvel od prvního po poslední, ponoří se tak zcela do Marvelovského světa,“ řekl ředitel Marvelu Kevin Feige o festivalu.

Konec léta a začátek září je většinou slabý, co se návštevnosti kin týče. Proto se Marvel rozhodl zneužít tohoto termínu pořádáním filmového festivalu od 30. srpna do 6. září. Je to pro studio skvělou příležitostí, jak vrátit filmy do kin a vydělat více peněz. Zároveň je to i ideální příležitostí připravit pro fanoušky nějaký jedinečný obsah.

Vedou se spekulace, zdali bude mít na festivalu premiéru nový trailer chystaného filmu Captain Marvel, někteří optimisté doufají v odhalení názvu čtvrtých Avengers. Pokud se spekulace naplní, bude filmový festival Marvel Studios ještě více zaplněný lidmi, než se očekávalo.

Je velmi pravděpodobné, že se festival studia Marvel vyhne České Republice. Čeští fanoušci Marvelu budou bohužel ošizeni.

Související

Morbius

RECENZE: Nemastný neslaný upír Morbius je nudným pokusem o temný komiks

Další ze série přešlapů studia Sony, které se marně snaží budovat svůj vlastní komiksový vesmír. Upíří Morbius má málo akce, humoru i lásky a o hororu ani nemluvě. Mnohdy pranýřovaný Jared Leto je v tom tentokrát cela nevině a paradoxně je jednou z nejlepších věcí na celém filmu. Jak již jistě tušíte, je to hodně málo.
film Eternals

RECENZE: Specifická komiksovka Eternals si pohrává s alternativní historií světa

Dočkali jsme se. Marvel fanouškům servíruje další snímek ze svého univerza, který tentokrát stojí na vlastních nohou. Netradiční podívaná s rozmáchlou stopáží ukazuje, že Marvel nejsou jen barvičky a atrakce. Režisérka a scénáristka Chloé Zhao se nebojí těžkých témat ani palčivých otázek, ale na jeden snímek je toho snad až příliš moc.

Více souvisejících

studio Marvel

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 20 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

NATO cvičí poblíž ruských hranic. Připravují se na válku, soptí Kreml

Mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí, Marija Zacharovová, v sobotu označila čtyřměsíční vojenská cvičení NATO, známá jako Steadfast Defender, za důkaz toho, že Severoatlantická aliance se připravuje na potenciální konflikt s Ruskem.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy