Úžásňákovi 2 nemají konkurenci. V čele návštěvnosti kin jsou už popáté

Praha - V čele žebříčku víkendové návštěvnosti českých kin byl popáté v řadě americký animovaný film Úžasňákovi 2. Snímek o rodině superhrdinů vidělo 29.224 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 4,2 milionu korun. Druhý nejúspěšnější film uplynulého víkendu, Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená, zhlédlo 23.670 diváků, a tržby překročily 3,3 milionu korun. Vyplývá to z údajů, které dnes na svém webu zveřejnila Unie filmových distributorů.

Třetí místo na žebříčku návštěvnosti patří novince, kterou je americký thriller Alfa. Do kin se na něj o víkendu přišlo podívat přes 20.000 diváků, kteří za lístky utratili více než 3,2 milionu korun.

Jediným evropským zástupcem v první pětce víkendové návštěvnosti je česko-slovenský snímek Důvěrný nepřítel režiséra Karla Janáka. První víkend po premiéře ho vidělo téměř 12.000 diváků a na tržbách získal 1,8 milionu.

I na pátém místě víkendové návštěvnosti českých kin se umístila novinka. Na australský horor Upgrade vyrazilo 9721 diváků a na tržbách vydělal 1,4 milionu korun.

Kromě snímku Důvěrný nepřítel se do první desítky nejúspěšnějších filmů nedostal žádný zástupce české kinematografie. Neblíže k tomu mělo životopisné drama režiséra Roberta Sedláčka Jan Palach, které skončilo na 11. místě s tržbami těsně přesahujícími milion korun.

Související

chystaný horor Sestra

Češi se chodí do kina bát. V čele návštěvnosti je horor, porazil Úžasňákovi

Praha - První místo v žebříčku návštěvnosti kin v Česku obsadila novinka v podobě amerického hororu Sestra. O víkendu ho vidělo na 66.000 diváků, kteří za vstupenky zaplatili téměř deset milionů korun. Na druhé a třetí místo tak od minulého týdne sestoupily americké animované snímky Úžasňákovi 2 a Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená. Vyplývá to z údajů, které dnes na svém webu zveřejnila Unie filmových distributorů.

Více souvisejících

film Úžasňákovi 2 Kina kultura filmy

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 11 hodinami

před 13 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy