Češi se chodí do kina bát. V čele návštěvnosti je horor, porazil Úžasňákovi

Praha - První místo v žebříčku návštěvnosti kin v Česku obsadila novinka v podobě amerického hororu Sestra. O víkendu ho vidělo na 66.000 diváků, kteří za vstupenky zaplatili téměř deset milionů korun. Na druhé a třetí místo tak od minulého týdne sestoupily americké animované snímky Úžasňákovi 2 a Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená. Vyplývá to z údajů, které dnes na svém webu zveřejnila Unie filmových distributorů.

Film Úžasňákovi 2 je v kinech šest týdnů, z toho pětkrát za sebou byl jedničkou mezi nejnavštěvovanějšími filmy. Do kina na něj dosud přišlo 290.000 lidí, z toho 11.500 o uplynulém víkendu. Jeho celkové tržby dosáhly 42 milionů korun. Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená za devět týdnů vydělal 58,9 milionu korun a do kin přilákal přes 400.000 lidí.

Další dvě místa obsadily filmy Alfa a Upgrade. Na americký thriller Alfa přišlo o víkendu do kin 8300 lidí, kteří v pokladnách nechali 1,3 milionu korun. Australský horor Upgrade přilákal 4500 diváků a vydělal 690.000 Kč.

Z české kinematografie se v první desítce umístil snímek Důvěrný nepřítel režiséra Karla Janáka, který zaujal šesté místo, a životopisné drama režiséra Roberta Sedláčka Jan Palach na devátém místě.

Ve čtvrtek do tuzemských kin dorazí americké sci-fi Predátor: Evoluce a dva německé snímky: pohádka Malá čarodějnice a komedie Spolu to dáme.

Související

Dwayne Johnson ve filmu Black Adam.

RECENZE: Dwayne Johnson se jako Black Adam zmůže jen na prázdné fráze a pěsti

Black Adam byl prezentován jako inovativní superhrdinský snímek, který ukáže budoucí cestu DCEU. Místo toho však odhalil bezradnost produkčního týmu, jenž nedokáže vymyslet smysluplný příběh, natož vesmír. To jen ukazuje, jak v této disciplíně zaostávají za Marvelem. Snímek nabídne jen prázdné dialogy a spoustu bitek, jimiž maskuje duševní prázdnotu.

Více souvisejících

Kina film Sestra filmy kultura film Úžasňákovi 2

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 3 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

před 16 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

Erdogan v květnu do Bílého domu nedorazí, potvrdili Turci

Květnové setkání tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým protějškem Joem Bidenem v Bílém domě se neuskuteční. Nejmenovaný turecký činitel to v pátek potvrdil agentuře AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy