Do českých kin vtrhly novinky, jsou mezi pěti filmy v čele žebříčku návštěvnosti

Mezi pěti filmy v čele žebříčku návštěvnosti českých kin jsou tři novinky. Na prvním místě do žebříčku vstoupil americký akční film Shazam! Snímek režiséra Davida F. Sandberga natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics o premiérovém víkendu přilákal přes 37.000 diváků a vydělal více než šest milionů korun. Dařilo se i dalším novinkám, tuzemským filmům Teroristka a Velké dobrodružství Čtyřlístku. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnila Unie filmových distributorů na svém webu.

Černá komedie Teroristka režiséra Radka Bajgara s Ivou Janžurovou v hlavní roli skončila na druhém místě. Ve 148 kinech ji vidělo bezmála 40.000 diváků, vydělala však 5,8 milionu korun, tedy méně než vedoucí Shazam! Další novinka, animované Velké dobrodružství Čtyřlístku režiséra Michala Žabky, se umístila na čtvrtém místě. Do kina za Fifinkou, Pinďou, Bobíkem a Myšpulínem vyrazilo téměř 14.000 dětí i dospělých.

Mezi Teroristku a dobrodružství z Třeskoprsk se na třetí místo vklínila úspěšná česká komedie režiséra Martina Horského Ženy v běhu, kterou za deset týdnů vidělo 1,15 milionu lidí. Na pátém místě se umístilo třetí pokračování americké animované pohádky Jak vycvičit draka.

Z dalších českých filmů skončila komedie LOVEní s Ester Geislerovou v hlavní roli na sedmém místě, když snímek režiséra Karla Janáka za dva týdny vidělo téměř 97.000 diváků. Filmová adaptace bestselleru anglického spisovatele Simona Mawera Skleněný pokoj je na třinácté příčce.

Ve čtvrtek do tuzemských kin dorazí horor podle knihy Stephena Kinga Řbitov zviřátek, americký romantický film After: Polibek, japonská Mirai, dívka z budoucnosti nominovaná na Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film, celovečerní dokument Dana Přibáně Trabantem tam a zase zpátky a na plátna kin se vrací oblíbený temný hrdina Hellboy.

Související

Dwayne Johnson ve filmu Black Adam.

RECENZE: Dwayne Johnson se jako Black Adam zmůže jen na prázdné fráze a pěsti

Black Adam byl prezentován jako inovativní superhrdinský snímek, který ukáže budoucí cestu DCEU. Místo toho však odhalil bezradnost produkčního týmu, jenž nedokáže vymyslet smysluplný příběh, natož vesmír. To jen ukazuje, jak v této disciplíně zaostávají za Marvelem. Snímek nabídne jen prázdné dialogy a spoustu bitek, jimiž maskuje duševní prázdnotu.

Více souvisejících

Kina filmy film Teroristka Čtyřlístek kultura

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 58 minutami

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 1 hodinou

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 2 hodinami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 2 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Ukrajina míří do NATO a Moskva musí pochopit, že nemůže vyhrát, zdůraznil Stoltenberg v Kyjevě

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg ujistil, že místo Ukrajiny je v NATO a země se nachází na cestě do aliance, řekl v Kyjevě.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy