TýTý 2010 šokovala: Michal David porazil Gotta!

Praha - V anketě TýTý 2010 u diváků uspěl projekt České televize v podobě retrospektivního seriálu Vyprávěj. Divácké ceny se předávaly v sobotu večer v pražském Divadle na Vinohradech.

Seriálem roku se stalo dílo České televize Vyprávěj. "Chci ze srdce poděkovat všem divákům, kteří poslali našemu seriálu hlasy. Také bych chtěl poděkovat a pogratulovat všem, kteří se na seriálu podíleli. Jsme velmi poctěni, že je to podruhé, že jsme tu po roce opět. Cítíme se zavázáni tak, že začínáme točit třetí sérii, a věřím, že i ta se vám bude líbit," uvedl dramaturg České televize Aleš Ulm. Vyprávěj se stalo zároveň Absolutním vítězem TýTý.

Jolana Voldánová získala cenu v kategorii Osobnost televizního zpravodajství. "Jsem překvapená, jsem příjemně překvapená. To jsem fakt nečekala, mockrát děkuji," uvedla Voldánová.

Osobností televizní publicistiky se stal Josef Klíma, kterému cenu předali Janis Sidovský z TV Barrandov a moderátor Jan Rosák. "Já jsem na to opravdu nebyl připraven," řekl Klíma, který zároveň poděkoval svým kolegům a rodině.

Michal David se stal zpěvákem roku a zrcadlo TýTý převzal z rukou zpěvačky Marie Rottrové. "Přiznám se, že nemám vůbec nic připraveného, protože jsem to nečekal. Je to moje první zrcátko v životě v mé třicetileté kariéře. Moc si toho vážím," uvedl David.

V ženské pěvecké kategorii zvítězila Lucie Vondráčková. Cenu za ni převzal její otec Jiří Vondráček. "Mrzí mě, že musím cenu převzít za Lucku, je totiž v Kanadě. Rád bych za ni poděkoval všem, kteří mají rádi její písničky, a jsem rád, že s mojí ženou k tomu můžeme trochu přispět tím, že jí písničky píšeme," řekl Vondráček.

Karel Šíp se stal držitelem TýTý v kategorii Osobnost televizní zábavy. Ocenění vítězi předali šéfredaktor časopisu Týdeník Televize Petr Kučera a moderátor Aleš Háma. "Přátelé, zcela upřímně se vám přiznám, že jsem ani v nejmenším nepočítal, že bych to tentokrát nedostal," žertoval Šíp, který zároveň předávání cen moderoval. "Dokonce jsem si připravil krátké glosy, kdybych to tentokrát nevyhrál," dodal a poděkoval televizním divákům.

Herečkou roku se stala Veronika Freimanová, které cenu předal herec Jiří Bartoška. "Tady se tedy dnes dějí věci. Děkuji svým dcerám, mámě, sestře, své agentce. Beru to jako cenu seriálu Vyprávěj, bez kterého bych tady nestála," řekla herečka.

V mužské herecké kategorii ankety TýTý zvítězil Ondřej Vetchý. Vítěze kategorie vyhlásila herečka Jana Štěpánková. Cenu převzala dcera herce Veronika Vetchá. "Musím ho omluvit, protože právě hraje v Činoherním klubu. Mám vzkázat, že moc děkuje a že je to velice neobvyklé, že v dnešní době cenu dostal právě on," uvedla.

Cenu v kategorii Pořad roku získal StarDance. "Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám posílali hlasy, a těm, kteří nám vyjádřili podporu během dvou měsíců, co jsme StarDance vysílali. Jmenovitě bych dál poděkoval Tereze Kostkové a Marku Ebenovi za skvělou moderaci, soutěžícím za odvahu a trpělivost," uvedl Jan Potměšil, člen týmu pořadu StarDance.

Objevem roku se stala Daniela Písařovicová z České televize. Cenu vítězce předal tanečník a porotce pořadu StarDance Zdeněk Chlopčík. "Opravdu jsem to netušila. V první řadě bych velice ráda poděkovala České televizi, že mi dává tu možnost objevovat se na televizní obrazovce. Chtěla bych také poděkovat svým nejbližším a divákům, kteří mi hlas poslali," řekla.

Do Dvorany slávy byla slavnostně uvedena herečka Jiřina Bohdalová. Cenu jí předal filmový archivář, historik, publicista a moderátor Karel Čáslavský. "Když jsem přemýšlel, kdo mě bude následovat do Dvorany slávy, napadla mě různá jména. Toto jméno mě však nenapadlo, protože jsem myslel, že tam dávno je," řekl Čáslavský.

"Vy mě chcete dojmout, to se vám nepodaří," žertovala Bohdalová. "Netušila jsem, že mi blížící se jubileum přinese tolik slávy, dokonce i Dvoranu TýTý. Velice vám děkuji, protože budu ve velmi dobré společnosti. Nevím, jestli si tu slávu vůbec zasloužím. Jediné, co vám řeknu, je, že herectví se nedělá kvůli cenám, ale kvůli divákům," dodala.

Moderátorem večera byl Karel Šíp. Na udílení cen jako hudební hosté vystoupili Tomáš Klus, Aneta Langerová, Richar Müller, Marta Jandová, Dasha a Petr Janda.

Související

Dagmar Havlová

Ceny TýTý za rok 2013? Absolutní vítězkou se stala Dagmar Havlová

Praha - Do televizní Dvorany slávy v anketě TýTý vstoupila divadelní, filmová a seriálová herečka Jana Štěpánková. Mezi nejvýznamnější osobnosti televizní obrazovky ji na dnešním slavnostním večeru ve vinohradském divadle uvedl herec Lubomír Lipský, jenž toto prestižní ocenění získal loni. Diváci Štěpánkovou znají například ze seriálu Taková normální rodinka či z filmu Účastníci zájezdu.
Ceny TýTý: Gott, Partička i Vyprávěj. Absolutním vítězem se stal publicista Klíma

Ceny TýTý: Gott, Partička i Vyprávěj. Absolutním vítězem se stal publicista Klíma

Praha - Do televizní Dvorany slávy byl dnes večer ve 22. ročníku ankety popularity TýTý slavnostně uveden filmový a divadelní herec Lubomír Lipský. Dvacáté zakřivené zrcadlo Kurta Gebauera si v kategorii nejlepší zpěvák převzal Karel Gott, kterého v posledních dvou ročnících předstihl nekorunovaný král českých diskoték Michal David. Osobností televizní zábavy se stal Karel Šíp, který galavečer v pražském divadle na Vinohradech moderoval.

Více souvisejících

ceny týtý

Aktuálně se děje

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Záběry pádu letounu v Sao Paulu se objevily na sítích. (9.8.2024)

Led mohl být příčinou smrti 62 lidí na palubě letadla v Brazílii

Nastal pokrok ve vyšetřování srpnové tragické letecké nehody v Brazílii, kterou nepřežilo všech 62 lidí na palubě. Podle v pátek zveřejněné oficiální zprávy hlásila posádka krátce před nehodou poruchu systému odmrazování. Informoval o tom Guardian s odkazem na agenturu Reuters. 

včera

včera

včera

včera

Deštivé počasí, ilustrační fotografie.

Počasí jako na houpačce. Přijde šok, teploty klesnou o desítky stupňů

Dnes a zítra si v Česku ještě užijeme tropická vedra, pak ale bude následovat výrazná změna. Příští týden přinese zcela jiné počasí, než jsme byli zvyklí poslední dva týdny, uvedl doslova Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Přijde totiž ochlazení, očekává se i plošnější déšť. Zatímco tak v tomto týdnu dosahovala maxima až 35 °C, za několik dní může být až o dvacet stupňů méně.

včera

včera

Ministr obrany Lloyd J. Austin III v Pentagonu

Údery západními zbraněmi v hloubi Ruska válku nerozhodnou, tvrdí Austin

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

včera

Vesmírná loď CST-100 Starliner

Problémy lodi Starliner jsou u konce. Její posádka si ještě oddechnout nemůže

Opakovaně použitelná kosmická loď Starliner od společnosti Boeing se v noci na sobotu vrátila na Zemi, když s pomocí padáků přistála v americkém státě Nové Mexiko. Informovala o tom NASA. Loď se však vrátila bez posádky, jejíž členové po předchozích problémech plavidla zůstávají na Mezinárodní vesmírné stanici ISS. 

včera

včera

Aktualizováno 6. září 2024 21:59

Ukrajinská armáda čelí výzvám na ruském území. Kyjev se vojáků v těžké situaci zastává

Ukrajinská armáda se při okupaci ruských území snaží dodržovat válečná pravidla a chránit civilisty, zatímco ruská vojska pokračují v útocích na civilní objekty. Kyjev zdůrazňuje, že jeho vojáci nepropadají k rabování a drancování, čímž si chce získat mezinárodní podporu.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy