Česká televize má 60 nominací na Českého lva. Kdo byl nominován?

Praha - Třináct koprodukčních snímků České televize získalo celkem 60 nominací výročních cen Český lev. Soutěž pořádá Česká filmová a televizní akademie a v letošním 21. ročníku udělila celkem 75 nominací. Slavnostní předání cen proběhne v nové dramaturgii 22. února v Rudolfinu.

„Počet získaných nominací pro koprodukční filmy České televize považuji za velký úspěch Filmového centra i nového přístupu České televize k vývoji filmů. Česká televize koprodukovala kromě dvou všechny nominované snímky. Ukazuje to, že požadavky, které oceňuje akademie, se projevují v České televizi a získávají důvěru," říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.Z koprodukčních snímků České televize získaly druhý a třetí nejvyšší počet nominací filmy Jako nikdy a Revival. Se snímky DK, Hledá se prezident, Hoteliér, SHOW! a Šmejdi pak Česká televize zcela ovládla kategorii Dokumentů.Český lev se bude vysílat 22. února v přímém přenosu od 20 hodin na programu ČT1 z pražského Rudolfina. A to v nové dramaturgické podobě, kterou iniciovala Česká televize. Večerem diváky provede Marek Eben.„Věřím tomu, že přenos bude vyhovovat požadavkům kvality, které má Česká televize na organizátory, a posílí i v zájmu diváků," doplňuje Petr Dvořák. A dodává: „Tímto současně gratuluji autorům a producentům snímku Hořící keř, jenž posbíral nejvíce nominací a o jehož scénář Česká televize přišla před nástupem současného vedení."

Přehled nominací:

NEJLEPŠÍ FILMJako nikdy – producent Ondřej TrojanKlauni – producenti Viktor Tauš, Michal KollárRevival – producent Rudolf BiermannRozkoš - producent Viktor SchwarczNEJLEPŠÍ REŽIEJako nikdy - Zdeněk TycLíbánky - Jan HřebejkRevival - Alice NellisRozkoš - Jitka RudolfováNEJLEPŠÍ DOKUMENTÁRNÍ FILMDK - Bára KopeckáHledá se prezident - Tomáš KudrnaHoteliér - Josef Abrhám ml.SHOW! - Bohdan BláhovecŠmejdi - Silvie DymákováNEJLEPŠÍ ŽENSKÝ HERECKÝ VÝKON V HLAVNÍ ROLIJako nikdy - Petra ŠpalkováLíbánky - Anna GeislerováRevival - Zuzana BydžovskáRozkoš - Jana PlodkováNEJLEPŠÍ MUŽSKÝ HERECKÝ VÝKON V HLAVNÍ ROLIJako nikdy - Jiří SchmitzerKlauni - Oldřich KaiserRevival - Marián GeišbergRevival - Miroslav KrobotNEJLEPŠÍ ŽENSKÝ HERECKÝ VÝKON VE VEDLEJŠÍ ROLIColette - Zuzana MauréryJako nikdy - Taťjána MedveckáKlauni - Kati OutinenRevival - Jenovéfa BokováNEJLEPŠÍ MUŽSKÝ HERECKÝ VÝKON VE VEDLEJŠÍ ROLIKlauni - Jiří LábusKřídla Vánoc - David NovotnýLíbánky - Jiří ČernýRozkoš - Jaroslav PleslNEJLEPŠÍ SCÉNÁŘJako nikdy - Markéta BidlasováKlauni - Petr JarchovskýRevival - Alice NellisRozkoš - Jitka RudolfováNEJLEPŠÍ KAMERAColette - Marek JíchaJako nikdy - Patrik HoznauerLíbánky - Martin ŠtrbaRozkoš - Ferdinand MazurekNEJLEPŠÍ STŘIHJako nikdy - Vladimír BarákKřídla Vánoc - Alois FišárekRevival - Filip IssaRozkoš - Jakub HejnaNEJLEPŠÍ ZVUKJako nikdy - Jan ČeněkRevival - Viktor Ekrt, Matthew GoughRozkoš - Richard MüllerNEJLEPŠÍ HUDBAKlauni - Petr OstrouchovKřídla Vánoc - Richard KrajčoLíbánky - Aleš BřezinaRevival - Jan PonocnýNEJLEPŠÍ FILMOVÁ SCÉNOGRAFIEColette - Václav NovákJako nikdy - Adam PitraKlauni - Jan KadlecRozkoš - Jan NovotnýNEJLEPŠÍ KOSTÝMYCyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů - Mariana StránskáJako nikdy - Andrea KrálováRevival - Katarína HolláRozkoš - Marek CpinNEJLEPŠÍ MASKYColette - Jaroslav Šámal, Lukáš KrálJako nikdy - Jana BílkováKlauni - René StejskalRozkoš - Jana BílkováTiskový útvar České televize

Související

film Poslední závod

RECENZE: Poslední závod aneb krásně nasnímaný boj o život Hanče a Vrbaty

Výpravné historické drama z počátků lyžařského sportu v Krkonoších vypráví nejen o nacionalistické řevnivosti Čechů a Němců, ale také o síle přátelství a zarputilosti Bohumila Hanče. Samotný závod se po prvním kole mění ze sportovního klání na boj o přežití. Ukazuje se tak, že i české hory umí zahýbat s lidskými osudy.
Oldřich Kaiser

Oldřich Kaiser měl infarkt. Je v nemocnici

Slavný český herec Oldřich Kaiser měl infarkt. V současnosti leží na jednotce intenzivní péče. Divadlo Kalich proto přesouvá plánovaná červencová vystoupení až na začátek září.

Více souvisejících

Oldřich Kaiser

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 36 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy