Kde v Karlových Varech najdete Gibsona? Začíná 49. ročník karlovarského filmového festivalu

Karlovy Vary – V pátek odpoledne odstartuje 49. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Jeho program vytváří vedle spousty filmů, které skutečně nesmí chybět, také různá představení a setkání s filmovými hvězdami.

Americký herec a režisér Mel Gibson přijel dnes do Karlových Varů. Po poledni přistál na karlovarském letišti a ubytoval se v Grandhotelu Pupp. Večer převezme na zahajovacím večeru 49. mezinárodního filmového festivalu Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Na Gibsona čekaly před hotelem desítky filmových fanoušků i fotografů. Vůz s Gibsonem ale vjel do hotelu bočním vchodem, aniž herec vystoupil.

Fotogalerie:
OBRAZEM: Mel Gibson dorazil na MFF do Karlových Varů
 

Jeho účast a ocenění na festivalu ale nevyvolává jen pozitivní reakce. České židovské obce znepokojuje, protože jeho film Umučení Krista představuje židy jako zlé a krvelačné bytosti.

Na festival Gibson přijel z Nového Mexika, kde právě natáčí film. V sobotu pozdě večer uvede ve Velkém sále Thermalu svůj poslední režisérský opus, mystické drama Apocalypto z roku 2006, které je ztvárněním záhady zániku starobylé říše Mayů. Filmové fanoušky má pozdravit už dnes před půlnocí v karlovarském Letním kině, kde uvede kultovní film Šílený Max z roku 1979 - role v něm ho proslavila.

Kam za Melem?

Do Karlových Varů se chystají velké filmové osobnosti. Jak jste již zajisté zaregistrovali, přijede i Mel Gibson. S tímto významným hercem a režisérem se můžete setkat již při slavnostním zahájením festivalu, kdy převezme Křišťálový glóbus. Posléze mají diváci příležitost jej spatřit i v Letním kině, kde se bude promítat film Šílený Max.

Gibson ale zůstane v Karlových Varech až do soboty. V sobotu večer se bude promítat jeho drama Apocalypto a objeví se v pořadu Marka Ebena Na plovárně, který bude natáčen přímo ve Varech.

Novinky v programu

Do Varů přijede též ukrajinský tvůrce Myroslav Slabošpyckyj, který letos představil v Cannes radikální debut Kmen. V Karlových Varech uvede v rámci KVIFF Talk své krátké filmy Diagnóza, Hluchota a Jaderný odpad.

V programu 49. Ročníku karlovarského festivalu se objeví také dokument Gebo Polskyho o vývoji sovětské hokejové školy trenéra Anatolije Tarasova Rudá mašina a režijní debut mezinárodně uznávaného Hosseina Aminiho Smrt v labyrintu.

HBO ve Varech

Společnost HBO Europe se v Karlových Varech bude prezentovat nejen svým populárním seriálem Temný případ a celovečerním filmem Stejná srdce, ale také klíčovou rekvizitou z nejoblíbenějšího současného seriálu Hra o trůny. V centru festivalu si usednutím na Železný trůn můžete vyzkoušet, jaké to je vládnout Západozemí.

Nejlepší plakát

Ze dvanácti plakátů k filmům hlavní karlovarské festivalové soutěže můžete na stránkách festivalu vybírat ten, který je dle vás nejhezčí. Mezi tuctem plakátů jsou i dva plakáty domácích zástupců, Díra u Hanušovic a Fair Play.

Související

Více souvisejících

Mel Gibson Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy