Tom Cruise zamíří do vesmíru. Na novém filmu bude spolupracovat NASA

Při natáčení nového filmu s Tomem Cruisem bude na palubě Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) pomáhat Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA). Na twitteru se o tom zmínil šéf americké vesmírné agentury Jim Bridenstine. O chystaném akčním snímku známého herce se zatím mnoho neví, rozhodně ale nemá jít o další Mission: Impossible.

"NASA je nadšená, že může spolupracovat s Tomem Cruisem na filmu na palubě Mezinárodní vesmírné stanice! Potřebujeme populární média, aby inspirovala novou generaci inženýrů a vědců při uskutečňování ambiciózních plánů NASA," napsal Bridenstine na sociální síti.

NASA is excited to work with @TomCruise on a film aboard the @Space_Station! We need popular media to inspire a new generation of engineers and scientists to make @NASA’s ambitious plans a reality. pic.twitter.com/CaPwfXtfUv

— Jim Bridenstine (@JimBridenstine) May 5, 2020

Hollywoodský portál Deadline jako první v pondělí informoval o možnosti natáčení nového filmu s Cruisem, jehož děj se odehrává ve vesmíru. O chystaném projektu se zatím ví jen pramálo.

Nejsou známy termíny realizace, ani kdo a které společnosti by se měly účastnit, ba ani název. Podle Deadlineu by se měla do projektu zapojit raketová společnost SpaceX, kterou vlastní Elon Musk.

Související

USA

Hollywood řeší, jak bezpečně natáčet v době pandemie

Filmoví tvůrci z hollywoodských studií se zabývají problémem, jak točit filmy v době, kdy se světem šíří koronavirus, píše americký týdeník Variety. Studia by se k natáčení ráda vrátila co nejrychleji, jenže nemohou nic podnikat do doby, než budou stanovena jasná pravidla, která zaručí, že se mezi členy štábů nebude šířit koronavirus.

Více souvisejících

Tom Cruise NASA ISS (Mezinárodní vesmírná stanice) Jim Bridestine

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy