Rebelka Madonna je už přes 30 let "královnou popu". V Praze představí převážně novinky. Kde bude bydlet?

Praha - Dosud celosvětově prodala přes 300 milionů desek a jako nejúspěšnější sólová zpěvačka se dostala i do Guinnessovy knihy rekordů. Oprávněně si tak vysloužila přezdívku "královna popu". Americká zpěvačka Madonna, která v sobotu 7. listopadu a pro velký zájem také o den později vystoupí v Praze, se mezi špičkou světové hudební scény drží už více než tři desetiletí. Sedmapadesátiletá ikona taneční hudby si svoji pozici upevnila letos vydaným albem Rebel Heart, které se podle kritiků řadí k tomu nejlepšímu, co kdy tato drobná, ale energická žena natočila.

Madonna vždy platila za originální provokatérku, která umí udělat velkolepou show. Její koncerty jsou plné převleků - jednou je za odvážnou školačku, jindy za drsnou motorkářku nebo její vizáž připomíná trenérku fitness. Přestože v míře provokací již dnes zaostává za svými podstatně mladšími kolegyněmi, jako jsou zpěvačky Miley Cyrusová nebo Lady Gaga, ani s blížící se šedesátkou se nebojí předvést svoje tělo v kostýmech odhalujících hodně z jejího vypracovaného těla. Svá koncertní show často využívá i k propagacím gayů a leseb.

Popová diva se v Praze zastaví v rámci aktuálního turné k desce Rebel Heart, které odstartovala letos v září v Kanadě a ukončí ho v březnu 2016 v Austrálii. Pochvalné recenze označují její třinácté studiové album za její nejlepší desku za posledních 17 let. Kvůli velkému zájmu vystoupí Madonna v pražské O2 areně nejen 7. listopadu, ale i o den později. Opakuje se tak situace z roku 2006, kdy pořadatelé také přidávali druhý koncert této americké zpěvačky. Na první koncert tehdy přišlo 17.798 diváků a o den později dokonce 18.628. Madonna naposledy v Praze vystoupila v létě 2009, kdy do přírodního amfiteátru na Chodově přilákala 42.000 diváků.Pražský program

V pražské O2 areně 7. a 8. listopadu nabídne program, který budou téměř z poloviny tvořit písně z jejího nového alba Rebel Heart. Evropskou část jejího světového turné zahájil ve středu koncert v Kolíně nad Rýnem, kde zpěvačka přezdívaná královna popu vystoupí i dnes. Zahrála dvě desítky písní a přídavek Holiday, z toho devět z poslední desky. ČTK o tom za pořádající agenturu Live Nation informoval Petr Novák.Show, kterou do metropole přiveze 33 kamionů a 13 autobusů, zahájila nové píseň Iconic. V průběhu večera dále z Rebel Heart zazněla titulní píseň, úspěšný singl Living for Love a skladby Bitch I'm Madonna, Body Shop, Devil Pray, HeartBreakCity, Holy Water a Unapologetic Bitch.

Recenze označují třinácté studiové album Madonny za její nejlepší desku za posledních 17 let. Úspěch mělo i v tuzemsku. Rebel Heart bylo podle tuzemské pobočky Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI) nejprodávanějším fyzickým nosičem za 11. týden letošního roku. Nahrávce se dařilo i v internetovém prodeji.

Středeční vystoupení v Kolíně nad Rýnem označili recenzenti za "propracovanou show". Zpěvačka se tradičně prezentovala v provokativním kostýmu a jako dekorace sloužily různé starožitné a orientální předměty.

Na veřejnost zatím nepronikla informace, kde bude Madonna při svém pobytu v Praze bydlet. Spekuluje se o pětihvězdičkovém hotelu Mandarin Oriental na Malé Straně. Tam zpěvačka spala při svém posledním pražském vystoupení v roce 2009. Tehdy si se svými čtyřmi dětmi a přítelem nechala zarezervovat celé páté patro. Personál hotelu musel na její přání vypnout výtahy, aby ji nikdo nevyrušil při odpočinku. Aby se udržela v kondici, šla se odpoledne před koncertem rozcvičit do hotelové tělocvičny, kterou na její přání vytopili přesně na 35 stupňů Celsia.Bezpečnostní opatření v Praze

v souvislosti s plánovanými víkendovými koncerty v O2 areně připravuje pražská policie standardní bezpečnostní opatření. Budou se na něm podílet policisté dopravní, pořádkové i kriminální služby. Ve spolupráci se strážníky městské policie budou policisté dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu a veřejný pořádek v bezprostředním okolí koncertní haly či jiných oblastech dle aktuální potřeby.Více o Madonně

Madonna Louise Veronica Cicconeová se narodila 16. srpna 1958 v americkém státě Michigan jako třetí z osmi dětí. Její dětství v michiganské Bay City rozhodně nebylo růžové. Vzpomíná na něj jako na dobu, kdy její "instinkt povstalce" muže odpuzoval. "Lidé si mysleli, že jsem podivín, neměla jsem mnoho přátel," napsala před lety ve své zpovědi pro časopis Harper's Bazaar. "Nakonec to bylo dobře, protože nejste-li oblíbeni a nestýkáte-li se s lidmi, máte čas soustředit se na budoucnost," dodala Madonna.

Ve dvaceti přesídlila do New Yorku, kde se živila jako servírka a pózovala pro akty studentům umění. Ty jsou dnes výhodným obchodním artiklem. Od vzhledu holky z ulice přešla na konci 80. let k vyzývavé blondýně a podařilo se jí úspěšně prorazit na hudební scéně. V roce 1982 vydala svůj první singl Everybody a vody světové popmusic pak výrazně rozčeřila o dva roky později s albem Like a Virgin. Přestože jsou její pěvecké schopnosti dle kritiků spíše průměrné, za jedno ze svých nejlepších alb Ray of Light (1998), zpěvačka získala čtyři Grammy.

Majitelka mnoha nemovitostí není aktivní jen na poli hudebním. Příležitostně se věnuje psaní knih pro děti, kritici ji ale za ně příliš nechválí. Postavu si drobná zpěvačka udržuje tvrdým cvičebním režimem a zdravou stravou. Odpočinek si prý nedopřává, "volný čas pro mě neexistuje", nechala se slyšet. Je prý též nadšenou studentkou asijské filozofie a stoupenkyní židovského mystického učení kabala.

V 90. letech se pokusila o seriózní vizáž v souvislosti s filmovou rolí argentinské ikony Evy Perónové ve snímku Evita (1997). Zahrála si také například učitelku šermu v bondovce Dnes neumírej (2002), ke které nazpívala titulní píseň. Zkusila si i filmovou režii, v romantických dramatech Špína a moudrost (2008) a W. E. (2011).

Madonna byla dvakrát vdaná, poprvé čtyři roky za herce a režiséra Seana Penna, kterého si vzala v roce 1985. V roce 2000 si vzala britského režiséra Guye Ritchieho, se kterým má syna Rocca. I toto manželství skončilo rozvodem. S Ritchiem také adoptovala malawského chlapce Davida a v roce 2009 k němu po zdlouhavém procesu přibyla tříletá Mercy, také z Malawi. Zpěvačka má ještě devatenáctiletou dceru Lourdes, jejímž otcem je tehdejší Madonnin trenér Carlos Leon.

Související

Madonna

Rána pro fanoušky, Madonna zrušila koncerty. Co se stalo?

Jedenašedesátiletá královna popu Madonna zrušila tři koncerty v rámci turné Madame X kvůli nespecifikované "nesmírné bolesti". Oznámila to na instagramu. Už v říjnu musela zpěvačka zrušit jeden koncert kvůli problému s koleny.

Více souvisejících

Madonna

Aktuálně se děje

před 4 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

včera

včera

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

včera

včera

Na Ještěd se vrátí lanovka. Město schválilo její novou podobu, bude delší

Na Ještěd bude v budoucnu opět jezdit lanovka. Liberecké zastupitelstvo ve čtvrtek schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy, která se před necelými třemi lety zřítila. Nová lanovka bude mít jednu kabinu na dvou lanech a prodlouženou trasu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy