Lucie oslaví 30. narozeniny stylově – čtyřmi koncerty v ČR i na Slovensku

Plzeň - K výročí 30 let od svého prvního vystoupení si česká kapela Lucie připravila na rok 2016 sérii československých koncertů – 16. června v Plzni, 22. v Bratislavě, 24. v Brně a nakonec 1. července v Praze. Vstupenky jsou v prodeji již od dnešního dne od 10 hodin.

Pražská rocková kapela Lucie se v minulém roce vrátila po dlouhých deseti letech zpátky na pódia, všechny její koncerty byly beznadějně vyprodané. Navštívilo je více než 150.000 fanoušků, což svědčí o jejich neutuchající popularitě. České koncerty v příštím roce budou pod širým nebem, slovenský bude naopak halový – v bratislavské Incheba Expo Areně.

Pro fanoušky nenachystala Lucie pouze koncerty, hudebníci natočili zbrusu nový videoklip ke svému „vánočnímu" hitu Medvídek z roku 1998, k němuž napsal hudbu Oskar Petr a text Robert Kodym. „Točit klip po tolika letech pro nás bylo velmi zajímavé. Svěřili jsme se však do rukou zkušených profesionálů, natáčení si užívali a s výsledkem jsme spokojeni. Pevně věříme, že spokojení budou i naši fanoušci. A všem doporučujeme dokoukat video až do úplného konce. Těšíme se brzy na viděnou!" okomentovali svoje nové video členové kapely.

Skupina již v těchto dnech pilně pracuje na přípravě koncertů, a to ve své původní sestavě: David Koller, Robert Kodym, P. B. Ch. a Michal Dvořák. Lucie debutovala svým stejnojmenným albem v roce 1990, založena byla ale o pět let dříve kytaristou Robertem Kodymem a baskytaristou Petrem Břetislavem Chovancem, dnes známějším pod zkratkou P. B. Ch. Tehdy spolu účinkovali ve skupině Prášek, toužili ale mít svou vlastní kapelu. Zpěvák a nynější frontman David Koller se k nim přidal až v roce 1987. Dodnes vydali sedm studiových alb a nespočet velmi úspěšných singlů.

16. 6. PLZEŇ - Amfiteátr Lochotín / ceny vstupenek 690 – 790 Kč22. 6. BRATISLAVA - Incheba Expo Aréna / 29-59 EUR24. 6. BRNO - Velodrom / ceny vstupenek 690 – 890 Kč1. 7. PRAHA - Eden Aréna / ceny vstupenek 690 – 1290 Kč

Související

Více souvisejících

Lucie (hudební skupina) David Koller Robert Kodym

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 20 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy