Král jazzu Gregory Porter se za týden představí v Brně

Brno – Vlády brněnského JazzFestu se opět ujme Gregory Porter a své posluchače osloví sametovým a hřejivým barytonem.

Gregory Porte vládne širokou škálou výrazů, pocitů a emocí, v jeho tvorbě se mísí jazz, soul, gospel i R&B. Jeho texty reflektují historii i sociální situaci dnešní doby, v textech také vzpomíná na vlastní dětství a inspiraci čerpá z upřímné lásky k manželce. Jasnou pozici hvězdy na jazzovém nebi potvrzují tři nominace na Grammy a za své poslední za album Liquid Spirit získal zlatý gramofonek.

Ředitel JazzFestu Vilém Spilka o tomto hudebníkovi říká: „Gregory Porter je jedna z vůdčích osobností současného jazzového světa, a v oblasti mužského vokálu asi dnes nemá konkurenta, svojí mimořádnou schopností oslovit široký okruh posluchačů, překračovat přežitá stylová klišé a zejména vroucností a emocionalitou svého projevu si získal brněnské publikum již předloni. Jsme moc rádi, že jej letos na jaře můžeme opět uvítat."

Koncert se koná 8. března v brněnském Bobycentru.

Související

Gregory Porter

Koncert Gregoryho Portera zakončí letošní ročník festivalu JazzFest Brno

Praha / Brno – Zákončení letošního ročníku mezinárodního festivalu JazzFest Brno se blíží. Již v neděli 25. května vystoupí v kapacitně i akusticky velkorysé hale Bobycentrum jedinečný jazzový zpěvák Gregory Porter. Pro velký zájem navíc přidali pořadatelé do prodeje i vstupenky na stání.
Gregory Porter

Festival JazzFest Brno je v plném proudu

Praha / Brno – Letošní třináctý ročník mezinárodního jazzového festivalu JazzFest Brno je v plném proudu. Po Robertu Balzarovi čeká návštěvníky talentovaný klavírista Vít Křišťan, virtuosní basista Jiří Slavík, trumpetové eso Miroslav Hloucal nebo vycházející hvězda alt saxofonu Michal Wróblewski. Vystoupení českých jazzmanů jsou rozprostřeny do celého měsíce dubna. Vrcholem celého festivalu bude koncert Gregoryho Portera, který se bude konat 25. května.

Více souvisejících

Gregory Porter Koncert Festival JazzFest Brno

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy