Koncert Gregoryho Portera zakončí letošní ročník festivalu JazzFest Brno

Praha / Brno – Zákončení letošního ročníku mezinárodního festivalu JazzFest Brno se blíží. Již v neděli 25. května vystoupí v kapacitně i akusticky velkorysé hale Bobycentrum jedinečný jazzový zpěvák Gregory Porter. Pro velký zájem navíc přidali pořadatelé do prodeje i vstupenky na stání.

Jazzový vokalista číslo jedna Gregory Porter s oblibou překračuje hranice hudebních žánrů, ale zároveň nezapomíná na své afroamerické kořeny. V posledních pěti letech vylétl na jazzové nebe jako kometa a těší se nebývalému zájmu publika po celém světě. Porterovy koncerty nadchnou milovníky jazzu, ale ohromí i nevyhraněné posluchače vyhledávající komunikativní hudbu se silným sdělením. Podlehnout charismatu Gregoryho Portera totiž není vůbec těžké. Potvrdit to mohou návštěvníci jeho předchozích zdejších vystoupení v rámci pražského festivalu Struny podzimu.Vrcholící mezinárodní festival JazzFest Brno zahájil pianista Brad Mehldau se svým triem již 6. března ve vyprodaném Janáčkově divadle. Třináctý ročník etablované akce představil plejádu dalších výjimečných zahraničních hostů i špičky domácí scény. Do Brna v průběhu března a dubna zavítali například ikonický bubeník balancující na pomezí jazzu, hip hopu a rocku Chris Dave, populární libanonský trumpetista Ibrahim Maalouf, kultovní varhanní trio Bernstein-Goldings-Stewart, polský vibrafonista Bernard Maseli, izraelský kytarista Assaf Kehati nebo mezinárodní formace Fly Agaric. Program rovněž nabídl prostor výjimečným hudebníkům domácí a slovenské scény i jejich projektům s mezinárodní účastí. Pořadatelé festivalu chystají mimořádnou hudební událost i na podzim, v hale Vodova vystoupí 29. listopadu žijící legenda jazzu a funku Herbie Hancock. Informace ke koncertu Gregoryho Portera jsou k dispozici na www.jazzfestbrno.cz. Zbývající vstupenky v cenách 250 Kč (stání) do 390 Kč (sezení, 3. pořadí) jsou k dispozici v prodejní síti Ticketportal.

Související

Gregory Porter

Festival JazzFest Brno je v plném proudu

Praha / Brno – Letošní třináctý ročník mezinárodního jazzového festivalu JazzFest Brno je v plném proudu. Po Robertu Balzarovi čeká návštěvníky talentovaný klavírista Vít Křišťan, virtuosní basista Jiří Slavík, trumpetové eso Miroslav Hloucal nebo vycházející hvězda alt saxofonu Michal Wróblewski. Vystoupení českých jazzmanů jsou rozprostřeny do celého měsíce dubna. Vrcholem celého festivalu bude koncert Gregoryho Portera, který se bude konat 25. května.

Více souvisejících

Gregory Porter

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 55 minutami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy