Aneta Langerová vydává vinyl Na Radosti. Křtít se bude ve čtvrtek

Liberec - Ve čtvrtek 9. června pokřtí oblíbená zpěvačka Aneta Langerová svou první vinylovou desku. Křest bude navíc propojený s krátkým akustickým vystoupením. Křest proběhne od 17 hodin v prodejně SUPRAPHON Musicpoint, kam si mohou fanoušci přijít nechat nejen desku podepsat.

„Přišel okamžik, na který jsem se moc těšila. V rukou držím první vylisovanou gramofonovou desku alba Na Radosti," říká Aneta Langerová a dodává: „Jsem ráda, že se na vinyly ještě nezapomnělo. Ráda poslouchám gramofonové desky, mám už docela hezkou sbírku, kterou se ráda probírám. Každá voní jinak. Jako by s sebou nesla vůni všech okamžiků, při kterých jsem ji poslouchala v minulosti. Udělám si vždy čas na sebe a vychutnám si krásný zvuk a to kouzelné „ševelení" gramofonu, které se stane součástí hudby nebo mluveného slova a dodá obsahu ještě větší hloubku a autenticitu. Je to chvíle, kdy se zastavím, čas se zpomalí, uvařím si dobrou kávu, poslouchám a přemýšlím o všem, co je pro mě v životě důležité. Každá taková chvíle mě činí šťastnou", popisuje Aneta, která se na sociálních sítích s fanoušky podělila o pět svých nejoblíbenějších gramofonových desek.

Kromě tracků jsou na vinylu i bonusové materiály - například pohlednice z míst vzniku desky, samolepky se symboly písní, plakát. Album je navíc možné zakoupit i v digitální verzi.

I Aneta chystá na léto turné pod širým nebem, které nese název „Pod širou oblohou". Na fanoušky se těší s celkem devíti koncerty na krásných místech, jako jsou amfiteátry, nádvoří zámků či vyhlídka z hradu, z toho budou dva koncerty v doprovodu symfonického orchestru. Po letní štaci je možné vidět zpěvačku na tuzemských festivalech, kterou na podzim završí koncertní šňůrou a třemi velkými koncerty v Brně, Ostravě a Praze.

Album Na Radosti vyšlo koncem roku 2014. Aneta spolu s klavíristou, hudebním skladatelem a producentem Jakubem Zitkem pracovala dva roky na písních, původní hudbě a textech. Pro inspiraci se vydali na Šumavu, kde objevili dnes již zaniklou osadu Na Radosti. To místo jim učarovalo a pomohlo jim přivést na svět desku plnou příběhů. Propracované aranže a osobitý zpěv Anety Langerové předznamenaly úspěch u fanoušků i kritiků.

V anketě Žebřík 2014 pořádané hudebním magazínem iReport ji fanoušci ocenili za zpěvačku roku, album Na Radosti a za píseň Tráva. Ze čtyř nominací na cenu Akademie populární hudby - CENY ANDĚL 2014, Czech Music Awards proměnila všechny v andělské sošky. V roce 2015 získala cenu Anděl za videklip k písni Tragédie u nás na vsi a ocenění zpěvačka roku v anketě Žebřík.

Související

Češi si na Národní třídě připomněli 17. listopad

17. listopad: Svíčky zaplnily chodník na Národní třídě, zazněla Modlitba pro Martu

Planoucí svíčky u pamětní desky k 17. listopadu 1989 dnes zcela zaplnily chodník na pražské Národní třídě. Vedle politiků či zástupců akademické obce je tam přinášeli řadoví občané, kteří částečně ohrazený prostor kolem pamětní desky zaplnili bez ohledu na vládou povolené shromáždění maximálně jedné stovky osob na jednom místě. Vpodvečer se u pietního místa objevili odpůrci premiéra Andreje Babiše (ANO) a prezidenta Miloše Zemana.
Vladivojna La Chia (foto: Michaela Džurná)

Vladivojna La Chia vydá album inspirované filmem 8 hlav šílenství

Praha – Film o ruské básnířce Anně Barkovové s Anetou Langerovou v hlavní roli se blíží do kin. Společně s ním vyjde také album nezaměnitelné hudebnice Vladivojny La Chia, která k filmu rovněž složila hudbu. Na albu hostuje Lucie Bílá, Lenka Dusilová, Aneta Langerová nebo Ota Klempíř.

Více souvisejících

Aneta Langerová Na Radosti křest CD

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy