Rok 2018 v kultuře: V Česku vystoupí Kelly Family, Depeche Mode, Metallica, Dylan a další

Praha - V nadcházejícím roce se na koncerty svých oblíbenců v České republice mohou těšit příznivci mnoha hudebních žánrů. Na samostatných vystoupeních se představí zavedení interpreti jako Bob Dylan či Roger Waters nebo kapely jako Depeche Mode, The Kelly Family a Metallica.

Poprvé v ČR vystoupí skotská zpěvačka, textařka a skladatelka Emeli Sandéová a kanadská formace Arcade Fire. ČTK o tom informovali pořadatelé koncertů.

"V roce 2018 se nejvíce těším na skupinu Arcade Fire, která v pražské O2 areně zahraje 15. června. Tahle kapela od roku 2004 vydala několik desek, jednu lepší než druhou. Jedná se o zajímavou alternativní muziku, ve které se neztrácejí silné melodie," řekl ČTK hudební publicista Jaroslav Špulák.

Již 31. ledna se do Prahy po vyprodaném koncertu, který se uskutečnil letos 24. května v Eden Areně, vrátí Depeche Mode. Tentokrát v O2 areně nabídnou pokračování turné na podporu studiového alba Global Spirit, které vyšlo v březnu 2017. Emeli Sandéová, vítězka Brit Awards, zazpívá poprvé v ČR 20. února v pražské O2 areně. Nabídne skladby ze svých dvou alb Our Version of Events a Long Live the Angels. Rodinná skupina The Kelly Family, která v 90. letech nadchnula davy teenagerů, v rámci turné We Got Love - Live 2018 přijede koncertovat 8. března také do O2 areny.

Skotská indie-rocková kapela Franz Ferdinand vydá v únoru nové studiové album Always Ascending a následně se 9. března po téměř šesti letech vrátí do ČR. Zahraje v pražském Foru Karlín. Se symfonickým orchestrem a chystaným albem Synthesis, které bude obsahovat starší písně v nových aranžích, vystoupí 17. března v Kongresovém centru oblíbená kapela Evanescence. Metallica přiveze 2. dubna do Prahy své loňské album Hardwired ... To Self-Destruct. Legendární skupina, která se do metropole vrací opakovaně, vystoupí v O2 areně. Na stejném místě 16. dubna své početné fanoušky potěší skupina Imagine Dragons, jejíž letošní deska Evolve se hned v prvním týdnu po vydání stala nejstreamovanější alternativně-rockovou nahrávkou všech dob.

Mladší hudební příznivci zaplní 19. dubna pražskou Tipsport Arenu, kam dorazí poprockoví 30 Seconds to Mars, jejímž frontmanem je hollywoodský herec Jared Leto. O den později v O2 areně zahrají rockoví veteráni Rainbow v čele s Richie Blackmorem, kteří po mnoha personálních podobách a rozchodech odehráli poslední koncert před 20 lety. Hned dvakrát ve dnech 27. a 28. dubna v O2 areně zahraje Roger Waters. Jeho turné dostalo název podle skladby Us And Them z roku 1974 a z alba Pink Floyd The Dark Side of the Moon.

Po devíti letech se vrátí do Prahy zpěvačka Anastacia. Její vystoupení 12. května ve Foru Karlín nabídne i písně z jejího nového alba Evolution. Démonický Ozzy Osbourne se představí na velkém koncertu 13. června v pražských Letňanech. Speciálním hostem bude skupina Hollywood Vampires a Jonathan Davis z kapely Korn. Poté 19. června vystoupí se svým All Star Bandem v pražském Kongresovém centru bývalý člen The Beatles Ringo Starr na turné k novému albu Peace And Love. Do Letňan se příznivci tvrdší hudby vrátí 20. června, kdy zde zaburácí metal slavných Iron Maiden v rámci jejich evropského turné Legacy Of The Beast World Tour.

Související

Více souvisejících

koncerty Depeche Mode Metallica Bob Dylan

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy