Festivalové léto 2018 se blíží. Co nás letos čeká?

Nelze nevzpomínat v tomto nepříjemném únorovém počasí na léto. Na pohodu, teplo, dovolenou a někteří také na krásné chvíle na festivalech plných muziky a dobré nálady. A jakto bude vypadat letos?

Zatímco venku panuje spíše bezútěšné počasí, jaro je v nedohlednu a politická situace zatím taky nevypadá  nijak růžově, se pojďme se podívat na to, co nás čeká v létě. Letošní léto je totiž opravdu bohaté na festivaly. Zvláště ty největší nabízejí zajímavý program. Kapely Chinaski a Kabát se totiž letos po letech rozhodly vrátit na festivalová podia a v rámci nich navštívit téměř celou republiku.

Nepůjde samozřejmě jen o tyto bezpochyby skvělé české kapely. Během léta můžete poznat prakticky celou českou hudební scénu. Nabízíme vám přehled jak těch největších, tak i menších festivalů.

Majáles Brno Každoroční oslava máje a studentského života v Brně i letos nabízí opravdu zajímavý program. Na dvou stage se zároveň představí Mandrage, Tomáš Klus, Rybičky 48, Jelen, Majk Spirit, Ben Cristovalo a mnoho dalších. Koná se 5. května na brněnském výstavišti.

Stejný program nabízí Pražský majáles konaný 28. Dubna na Letňanech.

Létofest 2018 Již několikátý ročník tohoto festivalu se koná od 13. července do 9.září na 7 zastávkách napříč celou Českou republikou.Největšími headlinery tohotofestivalu je bezesporu kapely Kabát a Chinaski. Ti navíc letošní festivaly odehrají již v nové sestavě. Kromě těchto kapel se můžete těšit na Wanastowi Vjeci, No Name, Annu K., BSP nebo Marka Ztraceného.

Hrady CZ /Moravské hrady- Další léty ověřená akce. V prostorách českých a moravských hradů se letos představí Divokej Bill, Jelen, Škwor, Slza, Mandrage, Tomáš Klus.

Vysočina fest- Zcela unikátní program letos přináší Vysočina fest konající se v Jihlavě. Ve třech dnech se vám představí Kabát, Chinaski, Divokej Bill, Jelen, David Koller, Wanastowi Vjeci, BSP, Mandrage, Mig 21 a další. Festival navíc nabízí i dopolední program pro děti.

Kryštofkempy- Po roční pauze se opět vrací i speciální rodinný festiválek v režii kapely Kryštof. K sobě si letos přizvali kapelu No Name, Nebe, Pokáče, ale také Petra Jandu, který zahraje ty největší hity kapely Olympik. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program, letos ve stylu rytířů a princezen.

Colours of Ostrava- Největší český festival zahraniční ale i tuzemské hudby se opět koná v prostředí areálu Vítkovic v Ostravě. Zatím byli odhaleni tito interpreti: Jessie J, Cigarettes after sex, Aurora, Ziggy Marley, George Enza, Kaleo a spousta dalších.

Holešovská regata- 8. ročník oblíbeného rodinného festivalu v malebném prostředí zámeckých zahrad v Holešově. Hlavními hvězdami budou Chinaski, David Koller, MIG 21, BSP, Lenny, Polemic, Milan Peroutka s kapelou Perutě a další. Chybět samozřejmě nebude ani oblíbená přehlídka netradičních plavidel a další doprovodný program pro všechny návštěvníky.

Štěrkovna open music- Do Hlučína se opět sjedou hvězdy české hudební scény, ale i několik mimořádných projektů. Hlavní hvězdy festivalu jsou Jarek Nohavica, který zahraje svůj dvou a půlhodinový koncert, se kterým vyprodal O2 Arénu v Praze nebo Tomáš Klus. Dále jediný koncert Dana Bárty & Alice v roce 2018 v ČR! The Tap Tap zahrají s ostravskou kapelou složenou ze zaměstnanců Vítkovic. V neposlední řadě balkánská hudební bitva, ve které se utkají nejrychlejší dechovka světa Fanfare Ciocarlia a nejlepší balkánská kapela světa Bobana Marka Markoviće. Další interpreti budou teprve oznámeni.

Léto tedy bude stát určitě za to!

Související

Více souvisejících

festivaly koncerty

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Macron varuje: Evropa může "zemřít". Je nutná robustní obrana čelící ruské agresi

Evropa by podle francouzského prezidenta mohla "zemřít", pokud si nevybuduje robustní obranu čelící ruské agresi na Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy