Podzim ve víru hudby. Fanoušky hudby čeká řada koncertů a nových alb

Léto končí, přichází podzim. A s ním nová alba, koncerty, turné v podání našich nejlepších interpretů. Je opravdu na co se těšit. Nahlédněme nyní pod pokličku jejich příprav a uskutečnění.

Na profilech a stránkách známých kapel a zpěváků se v těchto dnech objevují poslední slova rozloučení s letními festivaly.

Léto bohužel opravdu končí, ale netřeba truchlit. Každý konec má přece i svůj začátek.

A tak s nadcházejícím podzimem znovu ožívají hudební kluby. Startují nová koncertní turné a spousta jistě pozoruhodných koncertů a hudebních počinů. A vychází i řada hudebních alb.

Kterými interprety si budeme moci zlepšit sychravé podzimní dny?

Své turné již ohlásila zpěvačka Lenny.

Dále Kapela Jelen se spolu s Míšou Tučnou (dcerou našeho nejzajímavějšího zpěváka country hudby Michala Tučného) připravuje na pro své fanoušky jistě možná trošku netradiční podzimní turné.Zaujme a možná i nadchne také společné turné kapely Poetika a rappera Lipa.Za pozornost jistě stojí i koncert výjimečného zpěváka navíc s charismatickým hlasem  Davida Stypky a zpěvačky Debbi, kdy kariéra obou stoupá strmě vzhůru.

Podzim se nese i v duchu pokračování.  Druhou částí pokračuje turné Holomráz skupiny Slza.

Na své si jistě přijdou i fanoušci naší bezesporu nejaktivnější kapely Kryštof. POdívejme se nostalgicky do léta a zavzpomínejme na jejich Kryštof kempy. A nyní Jenom písničky tour čekají na své další posluchačeVeleúspěšné Acustic tour Davida Kollera snad ani v našich končinách nemá konkurenci. A aby toho nebylo málo celá kapela Lucie se chystá na své halové turné a to u příležitosti vydání svého nového CD.A jaká další alba nás čekají na podzim roku 2018? Zde je jejich přehled:

MIRO ŽBIRKA – DOUBLE ALBUM

Double Album je v pořadí již druhá deska, kterou legenda česko-slovenské pop music Miro Žbirka nahrál v londýnských Abbey Road Studios ve spolupráci s producentem Robem Cassem a muzikanty, kteří doprovázeli Paula McCartneyho. Na albu se nachází písně nejen ve slovenštině, ale samozřejmě i v  angličtině. Navíc je doplňují čerstvé singly: jako duet s Katarínou Knechtovou Skůška snov nebo hit Dievča (na lásku nie je čas). Obal dvojalba, která vyjde 5. října 2018, ilustrovala známá česká výtvarnice žijící v Anglii Míla Fürstová, která stojí například za obalem desky Ghost Stories od Coldplay.

LUCIE – EVOLUCIE

Šestnáct let po vydání desky Dobrá kočka, která nemlsá vydává kapela Lucie v původní sestavě novou desku s názvem Evolucie. Slibuje nový příběh postaveným na tom nejlepším z kapely, což potvrdil i singl Takhle tě mám rád. Skupina pracuje na desce od listopadu 2016 s producentem Pavlem Karlíkem a řadou dalších.

XINDL X –SEXY EXITY

Úspěšný hitmaker a kytarista Xindl X vydal v pátek  21. září nové album Sexy exity, jehož příchod avizovaly již singly Věčně nevěrná (ze stejnojmenného filmu) nebo Byznys. Na albu se objeví i skupina Jananas, písničkář Petr Lüftner nebo spřízněná slovenská zpěvačka Mirka Miškechová. K oslavě nové desky a jubilejních deseti let na scéně Xindl X chystá stejnojmenné turné s řadou hostů, jehož rozsah v jeho kariéře nemá obdoby.

SUPPORT LESBIENS – GLOW

Support Lesbiens už představili prostřednictvím hitů Movin‘ On a „ Brighter Day nejenom nové singly z chystané desky Glow, která vychází již 12. října, ale i nový hlas kapely – Dušana Marka. Název alba, který v překladu znamená „záře“, vyjadřuje, že každá z jedenácti písní září jinou barvou, energií a emocí. Deska je společným autorským dílem celé kapely a na většině skladbách zůstávají Support Lesbiens věrni angličtině. Výjimkou je pouze píseň Hazardér, ke které složil slova jeden z nejvyhledávanějších tuzemských textařů Ondřej Ládek tedy XINDL X.

ADAM ĎURICA – 30

Adam Ďurica zraje jako víno a spolu s ním zraje i jeho hudba. Z malého chlapce, který zpíval s mandolínou romantické láskyplné písně, dospěl v muže, jehož skladby jsou o životě a jeho i těžších stránkách. Tvorba tedy nabyla vážnosti, a to i díky spolupráci s producentem Matějem Turcerem. Novou deskou 30, kterou Adam Ďurica vydává po pomyslném překročení hranice magické třicítky a  dokazuje tak svou pevnou pozici mezi slovenskou hudební špičkou jako zpěvák i autor. Na albu se nacházejí písně, které vznikly ve spolupráci s renomovanými hudebníky, jako je například Marian Čekovský nebo Marcel Buntaj.

LENKA FILIPOVA – OPPIDUM

Na naší hudební scéně naprosto ojedinělá zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová vydává po 16 letech nové album - Oppidum, na kterém se svým dvorním multiinstrumentalistou Seanem Barrym do značné šíře rozvinula repertoár,  z něhož několik písní již má na svém koncertním playlistu . Podmanivé skladby, které vycházejí z keltského, bretoňského, ale i skotského folkloru, mají až filmový nádech a navzdory nelehkému textovému zpracování si posluchače bezesporu získají. Producent David Solař společně s oběma interprety vtiskl nahrávce působivou atmosféru a uvěřitelnost. První ochutnávkou z alba bude singl Na cestě, který z tradicionálu známého především od dvojice Simon & Garfunkel pro Lenku přebásnil již zmiňovaný David Stypka.

KRYŠTOF – LIVE STRAHOV (DVD, BR, CD)

Skupina Kryštof tentokrát přichystala fanouškům krásný vánoční dárek v podobě vydání záznamu životního koncertu Kryštof na Strahově, který v českých poměrech zatím nemá konkurenci a stal se bezpochyby nesmazatelným zážitkem plným emocí pro všechny zúčastněné fanoušky. Záznam vyjde hned v několika formátech, jako je CD, DVD nebo Blu-ray.

Ano, všem se nám pomalu začne stýskat po atmosféře jedinečných letních festivalů a slavností. Ale na každý smutek existuje lék. A letošní podzim, jak jste měli nyní možnost poznat, zamíchal opravdu skvělou medicínu. A nám nezbývá než doufat, že bude pro vás léčivá!

Související

Více souvisejících

koncerty zpěvačka Lenny Miro Žbirka Xindl X Lenka Filipová (zpěvačka) Skupina Kryštof

Aktuálně se děje

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy