Kocáb, Müller a Soukup chystají společné turné. Zazní i ověřené "vypalovačky"

Výrazné osobnosti československé hudební scény Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup chystají společné turné. Program série vystoupení s názvem Šansony a jiné písně se teprve tvoří, ale už nyní je jasné, že významnou část repertoáru budou tvořit písně z alba V penzionu svět. Trojice známých hudebníků zahájí první společné turné 21. října v plzeňském DEPO2015. ČTK o tom za pořádající agenturu Live Nation informoval Petr Novák.

Kromě známých šansonů v programu zazní i méně hrané písně z repertoáru Müllera a Kocába, chybět ale nebudou ani známé skladby. "S tímto nápadem přišel můj manažer a kapelník Juraj Kuchárek a mně se to zdálo jako velmi dobrý nápad. Michaela Kocába si velmi vážím a mám ho rád, stejně jako Ondřeje Soukupa, a upřímně se těším, že spolu strávíme skoro půl roku. Budeme hrát písně z legendárního alba V penzionu svět, u jehož nahrávání jsme se s Michaelem Kocábem poprvé pracovně setkali, ale přidáme i nějaké ověřené 'vypalovačky', které lidé mají rádi," uvedl k nadcházejícímu projektu Müller.

"Jako každý rok zazní skladby v jiných verzích i jiných aranžmá. Mám rád, když s písněmi, které jsou ověřenými hity, pracujeme, dolaďujeme je a vždy jsem zvědavý, jak na to lidé zareagují," dodal.

Během turné absolvují Müller, Kocáb, Soukup a jejich doprovodná skupina více než tři desítky koncertů po Česku a Slovensku. "Zvažoval jsem to jen z hlediska časového, protože jsem opravdu velmi zaneprázdněn, a když jsem slyšel, kolik těch koncertů bude, popravdě mě to stále trochu děsí. Z hlediska uměleckého jsem však neváhal ani chvíli - Richard je vynikající umělec a já ho strašně uznávám. Všechny jeho koncerty bývají velkolepé, bude to zážitek i pro mě," podotkl Kocáb.

Také skladatel Soukup uznává tvorbu Müllera, se kterým zatím nikdy nespolupracoval. "Patří k té inteligentnější části naší společné pop-kultury. Já jsem skladatel, ne 'performer', a tak se naší spolupráce i s Michaelem Kocábem trochu bojím, ale na druhé straně se na ni i velmi těším," sdělil.

Koncertní program se bude skládat především ze šansonových písní z autorské dílny Petr Hapka/Michal Horáček z alba V penzionu svět, na kterém v roce 1988 excelovali kromě jiných interpretů právě i Müller a Kocáb.

"Věřím, že si užijeme jeden každý večer. Aktivní koncertování po pětatřiceti letech kariéry není samozřejmost, ale je to výsada, a já si nesmírně vážím, že mám tuto možnost. Proto chci dát mému publiku ze sebe všechno," konstatoval Müller.

Související

Více souvisejících

Michael Kocáb Richard Müller Ondřej Soukup koncerty Hudba kultura

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 11 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

Maďarsko převezme otěže EU. Szijjártó řekl, na co se během předsednictví zaměří

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy