Janů či Kubišová zazpívají pro opuštěná zvířata

Tábor - Další ročník charitativního koncertu na podporu opuštěných psů a koček z Tábora se uskuteční 6. října v Divadle Oskara Nedbala. Na akci vystoupí například zpěvačky Petra Janů nebo Marta Kubišová, uvedla pro agenturu Mediafax organizátorka Květoslava Stoklasová z Táborské ochrany zvířat.

Zábavný benefiční večer začne v táborském divadle od půl osmé večer a diváci, kteří vstupným podpoří opuštěná zvířata, se mohou kromě dvou předních českých zpěvaček těšit i na další hosty.

“Přijede třeba bratr Heleny Vondráčkové Jiří Vondráček, zpěvačka Zuzana Michnová, písničkář Jiří Pracný, Tomáš Berka a na klavír zahraje Karel Štolba. Celým večerem pak bude provázet Milan Hein z pražského Divadla Ungelt,“ prozradila Stoklasová.

“Do Tábora na tyto akce jezdím téměř pravidelně a moc se na ně těším. Moc ráda podpořím tuto akci, protože vím, že peníze jdou skutečně na dobrou věc,“ uvedla zpěvačka Marta Kubišová.

V minulosti se akce zúčastnili už také třeba Eva Pilarová, Pavel Vítek, Helena Zeťová, Ewa Farna, nebo Karel Gott.

Zájemci o charitativní večer na podporu zvířat si mohou vstupenky zakoupit v pokladně divadla.

Související

Petr Pavel

Pavel ocenil matadory české politiky Pitharta a Schwarzenberga či zpěvačku Kubišovou

Prezident Petr Pavel poprvé od březnového nástupu do funkce uděloval státní vyznamenání, což je jedna z povinností hlavy státu u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu, který připadá na 28. října. Pavel ocenil přes 60 osobností. V projevu zdůraznil, že Česko má momentálně nejpevnější bezpečnostní ukotvení v historii. 

Více souvisejících

Marta Kubišová Petra Janů

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy