Náhrada za Colours of Ostrava: Pořadatelé chystají NeFestival. Kdo na něm vystoupí?

Pořadatelé zrušených Colours of Ostrava chystají v původním termínu akce čtyřdenní NeFestival. V Dolních Vítkovicích tak 15. až 18. července vystoupí kapela Tata Bojs, novocirkusový soubor Cirk La Putyka či Kapitán Demo. Součástí programu bude i jednodenní verze diskusního fóra Meltingpot. ČTK to dnes za pořadatel řekl mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Vstupenky na původně plánovaný festival, který se bude konat za rok, zůstávají v platnosti. Zájemci o NeFestival si mohou vstupenky zakoupit prostřednictvím e-shopu festivalu Colours of Ostrava.

"Letošní ročník mezinárodního festivalu Colours of Ostrava byl v souvislosti s epidemií koronaviru spolu se všemi hlavními hvězdami přeložen na příští rok. Přesto se jeho fanoušci mohou do industriálních Dolních Vítkovic v původním termínu 15. až 18. července vypravit a zažít po koronavirové pauze koncerty, divadla i debaty s festivalovou atmosférou," uvedl Sedlák.

Pod názvem NeFestival Colours of Ostrava 2020 se uskuteční komorní čtyřdenní akce s maximálním počtem 1000 návštěvníků na každý den. Vystoupí na ní vedle Cirk La Putyka s Tata Bojs a dalšími hosty i energická bosenská formace Dubioza Kolektiv, americko-česká kapela N.O.H.A., jedna z nejlepších estonských kapel Trad-Attack!, český hudební fenomén Kapitán Demo a sobotní program proběhne v režii fóra Meltingpot.

"Zveme vás na oslavu toho, že se můžeme opět scházet, že si můžeme užívat živé muziky, divadla, debat, že si můžeme společně dát pivo či cokoliv jiného, že můžeme společně mluvit o věcech důležitých nebo prostě klábosit o tom, co život dal a vzal," řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

NeFestival Colours of Ostrava pod vysokou pecí VP1 zahájí jednorázový večer novocirkusového souboru Cirk La Putyka s kapelou Tata Bojs a dalšími hosty - souborem Losers Cirque Company nebo malířem Markem Číhalem. Zakončí jej program sestavený mezinárodním fórem Meltingpot. Během něj se uskuteční například debata Úhel pohledu s chirurgem Tomášem Šebkem, ekonomem Tomášem Sedláčkem, filozofkou Annou Hogenovou, neurologem Martinem Janem Stránským a farářkou Martinou Viktorií Kopeckou.

Související

Jaroslav Dušek Glosa

Události Petra Nutila: Jaroslav „Rakovina“ Dušek, podvody Penamu a Barbenheimer

Internet je podivuhodné místo. Lidé si od něj slibovali apriori snadno dostupné veškeré vědění lidstva a rychlou výměnu informací, ukázalo se však, že je to jen zatím nejefektivnější platforma, kde lze zabíjet čas, či hádat se a bojovat o virtuální fusekli. Stal se místem, jež nejen kvůli algoritmům, ale hlavně lidské povaze nade vše miluje konflikt, lži, polopravdy a stupidní obsah. Uplynulý týden je toho zářným příkladem. 
Hudební festival Colours of Ostrava

Program prvního dne Colours of Ostrava vyvrcholil koncertem Twenty One Pilots

Program prvního dne festivalu Colours of Ostrava dnes vyvrcholil dva roky očekávaným koncertem americké kapely Twenty One Pilots. Sledovalo jej na 40.000 návštěvníků. Jde ale jen o odhad, pořadatelé už několik let přesná čísla návštěvnosti neuvádějí. Festival v Dolních Vítkovicích do soboty nabídne vystoupení umělců z 32 zemí světa. V dalších dnech se představí i kapela The Killers, zpěvačka LP či producent a DJ Martin Garrix.

Více souvisejících

Colours of Ostrava letní festivaly Hudba kultura Ostrava Tata Bojs

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 11 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

Maďarsko převezme otěže EU. Szijjártó řekl, na co se během předsednictví zaměří

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy