Nick Cave či Nick Mason pozastavují turné, koncerty v Praze odloženy

Přesun koncertních turné ohlásili němečtí Einstürzende Neubauten i bubeník Pink Floyd Nick Mason se svou kapelou Saucerful of Secrects. Po Van der Graaf Generator jsou to další dva umělci pořádající agentury 10:15 Entertainment, kteří se rozhodli své koncertní aktivity zahrnující i Prahu posunout na pozdější termíny z důvodu koronaviru. Odložit své evropské turné se rozhodli také Nick Cave & The Bad Seeds.

"Momentálně jednáme s managementem všech tří kapel. S Van der Graaf Generator se nám povedlo najít termín skoro obratem, koncert se bude konat 13. září opět v Divadle Archa," uvedla promotérka Milena Palečková.

Zakoupené vstupenky na Van der Graaf Generator jsou v platnosti, nové se budou prodávat na pokladně Divadla Archa a v síti GoOut. Ti diváci, kterým nový termín nebude vyhovovat, budou moci vstupenky vrátit.

Formace Einstürzende Neubauten se chystala na svém turné The Year of The Rat Tour přestavit očekávané studiové album 22. května v pražském Foru Karlín. "Bohužel v tomto případě bylo těžké nalézt termíny ještě v tomto roce, a tak se původně plánovaný koncert přesune až na květen nebo červen příštího roku," sdělila Palečková. Již zakoupené vstupenky zůstávají také v platnosti.

Avizované britské a evropské turné se rozhodl přesunout i Nick Mason se svou kapelou Saucerful of Secrets, který měl původně vystoupit 27. května ve Foru Karlín. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. V dnešním prohlášení potvrdil tuto skutečnost jeho management a zároveň ohlásil nové termíny anglické části. Ta byla přesunuta na říjen tohoto roku. Evropská část turné naopak ještě potvrzena nebyla. "Čeká se na to, jak se situace ohledně koronaviru v Evropě vyvine vzhledem k současným opatřením vlád jednotlivých evropských zemí," sdělil v prohlášení management.

Nick Cave & The Bad Seeds se rozhodli odložit své rozsáhlé evropské turné, což znamená, že se v plánovaném termínu neuskuteční 30. května ani pražský koncert v O2 areně. "Management umělce spolu s námi pracuje na potvrzení nového data, v řádu týdnů bychom měli mít další informace. Všechny stávající vstupenky budou platit i pro nové termíny," vedl za pořadatele Viktor Palák.

Související

Více souvisejících

koncerty kultura Praha Hudba Nick Cave Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 50 minutami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy