Jiřinu Bohdalovou trápí zdravotní potíže. Přesto se s ní setkáte ve vánočním příběhu i s Pierrem Richardem

Národ se několik dní trápil, co se stalo s milovanou Jiřinou Bohdalovou, která bojovala v posledních dnech se zdravotními potížemi. Podle dostupných informací dokonce musela být hospitalizována v jedné z pražských nemocnic. Kvůli její indispozici bylo zrušeno minimálně jedno zájezdní vystoupení. Už by měla být ale doma z nemocnice a dokonce se můžeme těšit, že ji brzy uvidíme v novém českém filmu. 

Vánoční příběh režisérky Pavláskové s Jiřinou Bohdalovou

Nový film Vánoční příběh režisérky a scenáristky Ireny Pavláskové se odehrává během Štědrého dne. V kinech bude mít premiéru 24. listopadu. V komedii se představuje mnoho českých herců včetně Jiřího Lábuse a Oldřicha Kaisera, kteří se spolu v komediální poloze objevili po devíti letech od snímku Klauni.

"Částečně to byly improvizační scény, Olda (Kaiser) si vymýšlel věci navíc a já na to reagoval. Něco vzniklo přímo na place, základem byl ale scénář," uvedl po dnešní novinářské projekci Lábus.

V dalších rolích se objeví Karel Roden, Jiřina Bohdalová, Jaroslav Plesl, Máša Málková, Anna Fialová, Vladimír Polívka, Jan Nedbal, Václav Neužil, Jitka Sedláčková nebo Pavel Kříž. V epizodní roli diváci uvidí i slavného francouzského herce Pierra Richarda. Přednatočená scéna vznikla v Paříži přímo v jeho pracovně, protože plánované natáčení v Praze a setkání s Bohdalovou překazila protipandemická opatření.

"Všechno ve scénáři se točí kolem Vánoc, takže pohladí. Je plný pohody, ale taky rozesměje, a myslím, že se v něm najde každý," uvedla Sára Sandeva, která ztvárnila roli studentky a chůvy.

Herce Hynka Čermáka scénář Pavláskové, Rudolfa Merknera a Marka Matouška překvapil tím, kolik postavám klade překážek. "To mám moc rád, zvláště u komediálních věcí. Situační humor vzniká z toho, že figura musí překážky překonávat a divák ví víc než ony. A to je v tomto scénáři skvěle vymyšleno," konstatoval.

"S producenty jsme si hodně povídali o pojetí filmu a o tom, jak by měl vyznívat. Měli jsme jasno, že to bude příběh několika hrdinů různých věkových skupin, charakterů i temperamentů. A že to nebude žádná přesládlá limonáda, i když všechno dospěje ke šťastnému konci," řekla Pavlásková.

Vánoční příběh je osmým filmem Pavláskové. Jejím předchozím snímkem byl v roce 2019 film Pražské orgie, jehož scénář napsala podle novely zesnulého amerického spisovatele a držitele mnoha významných cen Philipa Rotha. Za svoje filmy získala Pavlásková řadu ocenění, její snímky se těší i divácké návštěvnosti. Její film Fotograf byl druhým nejnavštěvovanějším českým filmem roku 2015.

A jak je na tom slavná česká herečka?

Dobrou zprávou je, že se zdravotní stav Jiřiny Bohdalové zlepšuje. Dokonce dle informací serveru Super by už měla být z nemocnice doma. „Ano, už se cítím lépe, je to stále lepší,“ dodala optimisticky pro zmíněný server.

Související

Více souvisejících

Jiřina Bohdalová

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Ruská armáda se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy