Buddha vchází do baru aneb netradiční duchovní průvodce

Celá ČR - Najít spokojenost a rovnováhu v dnešní uspěchané době se pokouší knižní novinka s názvem Buddha vchází do baru, jejíž autorem je znalec a učitel buddhismu Lodro Rinzlera. S nadhledem a humorem napsaný průvodce světem buddhismu, kterého vydává v češtině nakladatelství Synergie Publishing, inspiruje a pobaví nejen hledače duchovních rozměrů, ale i běžné požitkáře.

Autor knihy Lodro Rinzler, který působí jako učitel buddhismu a pořádá populární workshopy v meditačních centrech a v severoamerických univerzitních kampusech, objasňuje základní buddhistické principy na příkladech z běžného života: jak zkrotit svou špatnou náladu a vztek, jak překonat nešťastnou lásku, jak mít rádi svoje tělo i jak odolat pokušení kupovat zbytečně drahé věci... Na pomoc si při tom bere příklady silných zvířat. Ukáznit sebe samotného tak pomohou čtenářům například vlastnosti tygra – elegantního, silného a hrdého zvíře, které ale umí našlapovat jemně a ví, kam kráčí a proč. Jak vyjít s druhými, včetně nejbližších členů naší rodiny, pomůže pro změnu sněžný lev a jeho otevřené srdce.Dávné příběhy a moudro tibetského buddhismu autor chytře propojuje se současností: čtenáři se například dozví, jak příběh prince Siddharthy souvisí s momentem, kdy se ocitnou bez nepostradatelného mobilu, i jak se lze s Buddhou setkat v sobotu večer v baru. „Buddhistická dharma neboli cesta není nic, na co by člověk měl koukat jako na temnou tlustou knihu, kterou je třeba pitvat a rozebírat. Je to způsob života. A vůbec nemusíte být buddhisty - stačí, že jste už chvíli na světě a máte chuť se na svůj život podívat z nové perspektivy," říká Lodro Rinzler, jehož sympatickou knihu o buddhistickém pohledu na svět i lidi vydává nakladatelství Synergie v řadě věnované sebepoznání a osobnímu růstu.

Související

Kuchařka Veganská kuchyně

Veganská kuchyně osvěží váš jarní jídelníček

Celá ČR - Schází vám energie, bolí vás často hlava nebo máte problémy s trávením? Vyzkoušejte rady kuchařky s názvem Veganská kuchyně, která vedle mnoha svěžích a chutných receptů vysvětluje, proč je pro naše tělo strava bez živočišných tuků tak prospěšná. Kuchařku vydává nakladatelství Synergie Publishing jako svoji novinku v řadě titulů věnovaných zdravému stavování.
Z obálky knihy Hubnutí pro ty, co si všechno moc berou

Nedaří se vám zhubnout? Na vině může být přebírání starostí

Celá ČR - Pokud se také snažíte zhubnout, zkoušíte různé diety a cvičení, ale přesto je výsledek v nedohlednu, možná vám pomůže přesvědčivý postřeh kanadské autorky a psycholožky Colette Baron-Reid. Ta totiž ve své knize s názvem Hubnutí pro ty, co si všechno moc berou tvrdí, že nabírání na váze bývá úzce spojeno s tím, nakolik si připouštíme nejen svoje, ale i cizí starosti. Lidem, kteří jsou zvyklí přebírat za ostatní jejich problémy a trápení, totiž okamžitě naskakují i zbytečná kila.

Více souvisejících

Synergie Publishing

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 1 hodinou

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy