Barandovské studio v Karlových Varech nabídne jedinečnou výstavu legendárních filmových projektů

Karlovy Vary - Barrandov Studio slaví 85 let. K tomuto výročí je uspořádána výstava, která představí mnoho významných filmových a televizních projektů, které vznikly v posledních letech. Velkolepá historická série Borgia, slavný seriál z produkce BBC Tři mušketýři, úspěšný český seriál První republika, koprodukční snímek Barrandov studia Rudý kapitán nebo Já, Olga Hepnarová a spousta dalších budou představeny prostřednictvím kostýmů, rekvizit nebo nábytku.

Výstava nese název „Barrandov - víc než studio" a návštěvníkům Becherovy vily představí filmovou současnost, ale také budoucnost Barrandova. Vítání jsou všichni (nejen) filmoví nadšenci, kteří budou moci proniknout do tajů zákulisí natáčení.

Barrandov Studio připravilo i doprovodné programy:

Filmová kavárna 

Prostředí a atmosféra s nádechem nejnovějších filmových projektů, vynikající káva a možnost vyfotit se ve filmové dekoraci a odnést si na památku fotografii

85 minut 

Barrandov Studio pořádá posezení a diskusi se slavnými herci a producenty, kteří se podíleli a stále podílí na funkčnosti Barrandova. Tvůrci, kteří v barrandovských ateliérech ztvárnili jedinečné filmové role a vytvořili filmy, které se zařidily do zlatého fondu kinematografie budou na téma 85. výročí založení Studia Barrandov mluvit 85 minut. Diskuse se zúčastní herečky Daniela Kolářová a Zuzana Kronerová, herec Pavel Zedníček a producent Jaromír Kallista.

Setkání s Allanem Starskim 

Studio pozvalo do Karlových Varů vzácného zahraničního hosta, scénografa Allana Starskiho, ktěrý obdržel Oscara za snímek Schindlerův seznam. Allan Starski spolupracoval s takovými jmény filmové režie, jakými jsou Andrzej Wajda, Roman Polanski, Agniezska Holland nebo Steven Spielberg. Starski promluví mimo jiné o své spolupráci na Polanského filmu Oliver Twist, který se natáčel na Barrandově.

Otevření nové knihy Pavla Jirase 

Barrandov Studio a Ottovo nakladatelství otevřou novou knihu filmového historika Pavla Jirase Barandov Nezapomenutelní - Miloš Forman, která prostřednictvím tisícovky fotografií vypráví životní příběh jednoho z našich nejslavnějších režisérů a držitele dvou Oscarů.

Vístava se koná od 3. července do 18. září 2016 v Becherově vile. Otevírací doba je denně mimo pondělí 10.00 – 17.00 hodin a po dobu Mezinárodního filmového festivalu ve dnech 3. - 9. 7. denně od 10.00 do 19.00 hodin.

Související

Může se to stát každému...

Domov (bez) domova v hledáčku Jindřicha Štreita

Karlovy Vary – Hranice mezi domovem a jeho ztrátou je velice křehká. Své o tom ví zejména lidé, kteří domov skutečně ztratili. Pohled společnosti na lidi bez domova se prostřednictvím souboru fotografií snaží měnit Jindřich Štreit ve spolupráci s Armádou spásy. Tento významný český fotograf a pedagog soubor představí v rámci výstavy v Interaktivní Becherově vile od 9. února.
Lázeňské město Karlovy Vary

Becherova vila zve na výrobu předmětů z bambusu či kůže

Karlovy Vary – Kreativitě se meze nekladou. To platí i o výtvarné dílně s názvem „Bambusová chřestítka, bubínky a šperky“, kterou pro rodiče s dětmi připravila interaktivní galerie Becherova vila. Dílna bude probíhat v úterý 12. dubna. Součástí bude i komentovaná prohlídka aktuální výstavy.

Více souvisejících

Becherova vila Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Zbyněk Stanjura

ODS po volbách nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

včera

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj podepsal zákon o mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

včera

včera

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

včera

včera

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

včera

včera

včera

Dánský Notre-Dame: Ikonická budova Kodaně v plamenech, zhroucení věže lidem vyrazilo dech

Dánskou historickou budovu staré burzy v centru Kodaně zachvátil požár. Børsen ze 17. století je jednou z nejstarších budov města a podle serveru BBC zhroucení ikonické věže obyvatelům Dánska vyrazilo dech.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy