Blíží se ve Spartě změna ve funkci trenéra? Klub jedná se dvěma extrenéry nároďáku

Už několik dní se spekuluje v tuzemském fotbalovém zákulisí o tom, jakou pozici má ve fotbalové Spartě současný kouč Václav Kotal a není divu, že se začíná čím dál více mluvit o jeho možném odvolání z funkce. Nyní to vypadá ještě více reálněji, že by ještě před víkendovým duelem s Olomoucí mohl Václav Kotal ve své funkci skončit. Zvláště po sobotní porážce letenských s Bohemians 1905 (0:1) se rozviklala židle pod Kotalem ještě mohutněji. Vedení klubu už má hledat v těchto chvílích náhradu, přičemž největšími adepty jsou Pavel Vrba a Michal Bílek, oba bývalí trenéři české reprezentace.

Už v neděli čeká Spartu další ligový zápas a to v Olomouci. A právě tam by se mohl už představit nový trenér fotbalové Sparty. V zákulisí se totiž hovoří  o tom, že že jméno nového kouče letenských, by se mohla veřejnost dozvědět jižý v nejbližších hodinách.

Mezi největšími adepty na to, aby se stal nástupcem Václava Kotala, je bývalý úspěšný kouč Viktorie Plzeň Pavel Vrba. Toho už před časem do Sparty majitel Pražanů Daniel Křetínský lákal, jenže po návratu z ruského Dagestánu zamířil Vrba po čase opět do Plzně. Naposledy působil Vrba v bulharském Ludogorci Razgrad.

Nyní vše však vypadá na nadějné cestě a tentokrát by měl Pavel Vrba do Sparty opravdu zamířit. Existuje přeci jenom varianta, kdyby i tentokrát Pavel Vrba do Sparty nepřišel. Jedná se totiž i s dalším extrenérem národního týmu Michalem Bílkem, jenž je se Spartou spjat jako její bývalý hráč a i jako trenér.

O tom, že to má Václav Kotal ve Spartě nahnuté se mluví i od té doby, co vyplouvalo na povrch, že nemá úplně dobré vztahy se zkušenými hráči v kádru, například s Bořkem Dočkalem, jenž v současnosti nastupuje do zápasů sporadicky a nedácno dokonce odmítl navléct si kapitánskou pásku.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy