Duel s Rangers bude na Letné sledovat 10 000 dětí. Sparta mezitím dostala další trest

Protože pražská Sparta dostala od Evropské fotbalové unie UEFA za rasistické řádění svých příznivců během domácího zápasu 2. předkola Lgy mistrů UEFA s Monakem nejen pokutu, ale i trest v podobě zavření stadionu na jeden zápas v evropských pohárech, znamená to tedy, že nadcházející zápas Evropské ligy mezi Spartou a Glasgow Rangers, jenž je v plánu ve čtvrtek, se odehraje bez diváků. Prázdno ale přeci jen úplně nebude. Letenský klub totiž v pátek oznámil, že je umožněno, aby zápas navštívilo 10 000 dětí.

Jak je tohle možné? Zákaz UEFA se totiž nevztahuje na děti, respektive organizovanou dětskou skupinu s doprovodem. Proto, aby tak mohlo být vpuštěno na stadion až deset tisíc dětí, je potřeba, aby na každých 10 dětí byl jeden dospělý.

Klub tak tedy již rozeslal pozvánky školám a fotbalovým klubům z Prahy, Středočeského kraje a dalších regionů České republiky. Již zmiňovaná kapacita ve výši 10 000 dětí je ta možná největší, kterou lzte zaplnit za stávajících protikoronavirových opatření.

Stane se tak tedy příští týden ve čtvrtek poprvé v historii, kdy duel sparťanského A-týmu bude sledovat výhradně dětské publikum a proto díky tomu bude upůsobena jak hudba na stadionu, tak i vystoupení moderátora.

Sparta dostala další trest za rasismus. Tentokrát v rámci české ligy

Mezitím co si Pražané takto odpykávají trest za rasismus, jenž jim vyřkla UEFA, přišel další za stejný přestupek. Tentokrát ale trestala disciplinární komise Ligové fotbalové asociace a to na základě řádění sparťanských fanoušků během nedávného ligového zápasu v Plzni (3:2 pro Plzeň).

Tehdy se stal terčem útoku útočník Západočechů Jhon Mosquera a v době, kdy tomu tak bylo, se rozhodčí Ondřej Berka rozhodl přerušit utkání. Muž s píšťalkou následně o problému hovořil i s pořadatelskou službou a lavičkou pražské Sparty.

Trest od disciplinární komise je tedy takový, že kvůli rasistickým urážkám Sparta zaplatí pokutu ve výši 75 000 korun. Nutno ale dodat, že zkrátka nepřišla ani Plzeň. I jejich fanoušci se projevovali tak jak neměli a zároveň použili i pyrotechniku. Za to západočecký klub zaplatí pokutu 30 000 korun.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal AC Sparta Praha

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 4 minutami

před 6 minutami

před 16 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

Střelec, který loni zabíjel u FF UK v Praze, nebyl duševně nemocný

Podle státní zástupkyně Jany Murínové, která vystoupila na dnešním jednání sněmovního bezpečnostního výboru, není motiv pachatele loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy způsoben duševní poruchou. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy