Exslávista Kuchta chce pryč z Ruska a ideálně domů. Může ale skončit ve Spartě

Jednalo by se o velice pikantní návrat, kdyby došlo k jeho zrealizování. Že se exslávistickému útočníkovi Janu Kuchtovi, jenž dosud obléká dres Lokomotivu Moskva, chce pryč z Ruska za sučasné politické situace ve světě, tomu se nelze divit. A to ani poté, jaké výkony předved v nedávných zápasech Ligy národů v reprezentaci. Překvapivější je ale případná jeho nová adresa, kam by mohl zamířit. V nové sezóně 2022/23 by se totiž mohl objevit v dresu pražské Sparty, pro níž by se jednalo o majstrštyk.

Na základě nedávného verdiktu Mezinárodní fotbalové federace FIFA mohou fotbalisté působicí v Rusku a na Ukrajině přerušit své tamní kontrakty a to až do konce června 2023. To i Janu Kuchtovi se tak otevřely dveře směrem na Západ, tedy zpátky i do Česka. A jak hlásí ruský server sport.ru, český reprezentant toho hned využívá. "Náš zdroj tvrdí, že český útočník Jan Kuchta se nevrátí do Lokomotivu Moskva k připravě na novou sezonu," píše se zde.

Podle zákulisních informací se Jan Kuchta v přešelých dnech měl domluvit s vedením pražské Sparty na předběžné spolupráci. V případě příchodu na Letnou by se ale Kuchta, jenž zamířil do Moskvy ze Slavie za 130 milionů korun, neobjevil ve sparťasnkém dresu poprvé. Na Letné už působil totiž v roce 2015, kdy ho nakonec Sparta vyměnila za Daniela Turynu.

Pokud se příchod Kuchty do Sparty nakonec potvrdí, bude to tak jistá odplata Sparta za předešlé slávistické nákupy, které obohatily v minulosti slávistcký kádr o exsparťany Srdjana Plavšiče či Nicolae Stanciua.

Může se taktéž stát, že Slavia z tohoto transferu nakonec nebude mít nic, pokud se naplno využije výše zmiňobvané výjimky ze strany FIFA a pokud tak hráče nějaký klub nekoupí. Podle Seznam Zpráv by totiž v takové, případaě jistojistě klub Lokomotiv Moskva zablokoval peníze, teré mimochodem Slavii od ledna stále dluží.

V tuzemské nejvyšší soutěži se Kuchta dosud obevil v následujících klubech: Bohemians 1905, Žižkov, Slovácko, Teplice, Liberec a Slavia. Tam přišel poprvé v létě 2020 a v následující sezóně 2020/21 s ní hned získal mistrovský titul. Tehdy se tak stal společně se sparťanem Adamem Hložkem nejlepším kanonýrem ligy s patnácti přesnými trefami na kontě. Jinak jich v dresu Slavie nasbíral dohromady 32 během 65 utkání.

Co se týče jeho působen v Moskvě, tak tam během 10 odehraných zápasů zaznamenal tři góly a dvě asistence.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy