Fotbalová Jihlava si opět stěžuje na rozhodčí. Opřela se i do Chovance

Fotbalová Jihlava si po čase opět stěžuje na rozhodčí a jako by se jí tak tedy vrátilo deja vu z letošního června, kde podle svého přesvědčení byla zaříznuta v barážových soubojích z Karvinou, ze kterých tak kvůli tomu nakonec nepostoupila do nejvyšší tuzemské soutěže. Tentokrát vyjádřil na svém twitteru šéf klubu z Vysočiny Jan Staněk zlobu vůči sudím a především pak vůči samotnému předsedovi rozhodcovské komise Jozefu Chovancovi po remíze 1:1 na hřišti druholigového Vyšehradu. A zvlášť poté, co se zveřejnily fotky, na kterých je zaměstnanec pražského Vyšehradu Roman Rogoz zvaný ve fotbalovém zákulisí jako "chřestýš" a jenž patří mezi lidi loajálními vůči Romanu Berbrovi ve společnosti se samotným předsedou Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR Jozefem Chovancem. "Mise splněna!," pak napsal poněkud jízlivě na tuto skutečnost právě jihlavský šéf Jan Staněk, podle kterého je i ostuda, že v minulosti vůbec Jozef Chovanec nosil reprezentační dres.

Co se konkrétně dělo na Strahově, tedy na stadionu, kde během svého působení ve Fortuna národní lize, druhé české nejvyšší fotbalové soutěži, hraje Vyšehrad své domácí zápasy? Při posledním tam odehraném duelu Vyšehrad vs. Jihlava, přesněji v jeho druhé půli, na jejíž začátku sudí nařídili pokutový kop, jenž spíš podle dostupných záběrů být nařízen vůbec neměl. Kromě toho to byli po většinu času jihlavští hráči, kteří viděli žlutou kartu a a by toho nebylomálo, v samotném závěru pak červenou uviděl jihlavský obránce Jan Javůrek.

„Jedete na Vyšehrad a říkáte si, že po květnové baráži nebudou mít rozhodčí odvahu vás okatě znova seknout. No, a stane. Po zápase odchází pan Chovanec za doprovodu pana Rogoze ze stadionu. Komise rozhodčích jsou tupé ovce,“ byl pak na twitteru vidět výbuch emocí v podání jihlavského šéfa Jana Staňka. „Je ostuda, že pan Chovanec kdy nosil dres naší reprezentace. Majitel Vyšehradu podporuje ovlivňování zápasů, pokud zaměstnává pana Rogoze," pokračoval pak ještě ostřeji.

„Pan Malík řekl, že jsou kluby, kde mají člověka, který se stará o rozhodčí. A je to pravda. Novináři znají jména těch lidí, ale bojí se je napsat. No tak třeba na Vyšehradě je to pan Rogoz. V Opavě takového člověka vyhodili a primátor to musel žehlit v ‚Kremlu‘.“ pokračoval pak Staněk na sociálních sítích ještě v neděli, tedy den po utkání. V tomto tweetu tak připomněl nedávný případ v Opavě, kde po odchodu Petra Machovského z funkce tamního ředitele klubu, jenž byl trnem v oku Romana Berbra a při zápasech mu to dával prostřednictvím sudích často znát,¨zamířila delegace v čele s primátorem Opavy Tomášem Navrátilem právě k Romanu Berbrovi s tím, že už ho nebude zlobit.

Hlavního sudího zápasu Petra Hocka se Jan Staněk nebál na Twitteru označit za "řezníka znamého už z jeho působení v ČFL". „To, co předvedli pánové rozhodčí, připomínalo baráž Jihlavy s Karvinou. Jednoznačně tendenčně vedený zápas, vymyšlená penalta, opakovaně otočené auty, vymyšlené karty a fauly. Hnus," neskrýval své rozhořčení po zápase ani bývalý záložník Jihlavy Petr Nerad.

„Na nařízenou penaltu ať se každý sám podívá...Co jsem ze své pozice na lavičce viděl, její odpískání bylo směšné. Červené kartě pro Javůrka předcházela první zbytečná žlutá, která vyplynula z jeho protestů poté, co asistent rozhodčího dal Vyšehradu aut, přestože domácí Šandera přiznal teč. Pravdou je, že Javůrek by si tento komentář neměl dovolit. Nechápu, proč toto rozhodčí mají zapotřebí a dělají z utkání takový tyátr,“ řekl k inkriminovanému momentu kouč Jihlavy Radim Kučera.

Rozhodně pak není bez zajímavosti, že mezi pomézními sudími tohoto utkání byl Michal Myška, jenž byl u jednoho ze dvou skandálních barážžových duelů ke konci loňské sezóny 2018/19 Brno vs. Příbram. Myška má proto nyní celý podzim pozastavenou delegaci do první ligy a tak může mávat jen ve druhé. A právě kvůli němu měl jihlavský Jan Javůrek za svá slova "čumíš na to!" uvidět žlutou kartu.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy