Hokejovým Pardubicím došla trpělivost. V roli trenéra skončil Lubina

Čtvrtá porážka v řadě a klesnutí na poslední místo extraligové tabulky. To jsou důvody sobotního odvolání kouče Ladislava Lubiny z lavičky hokejových Pardubic. Stalo se tak po duelu se Zlínem, se kterým Východočeši v pátek prohráli 3:4. Vedení klubu oznámilo, že tým dočasně povede dosavadní asistent Radek Bělohlav spolu s Otakarem Janeckým, přičemž na lavičce se objeví i Petr Čáslava.

"Láďovi děkuji za odvedenou práci, tým Dynama loni převzal v těžké době a pomohl spolu se svými asistenty udržet ho v extralize. Odvedl v Pardubicích obrovský kus práce, tým připravil velmi dobře fyzicky, zápas od zápasu se herní projev lepšil. Nicméně jedno vítězství ze sedmi zápasů je daleko za očekáváním," uvedl Martin Sýkora, klubový generální ředitel a předseda představenstva, pro web pardubického celku.

Úvod nové extraligové sezóny nevychází úplně podle pardubických představ. Před ní totiž posílili pardubičtí kádr s tím, že by právě tuto sezónu 2019/2020 chtěli odehrát daleko lépe než tu předchozí. V té si zachránili extraligovou příslušnost až v baráži, ovšem, že by začátek následující sezóny byl nějak odlišnělepší se zatím skutečně nedá říct. Dosud v ní vyhrály Pardubice pouze jednou a to ve 3. kole nad Litvínovem. Ještě než přišly na řadu zápasy proti Zlínu a Kladnu, kouč Ladislav Lubina věděl od vedení, že musí vyhrát oba. Jeho tým ale neuspěl už v pátek proti Zlínu a jeho konec tak nemohl být překvapením. "Změnou na postu hlavního trenéra chceme především zastavit výsledkový propad. Tým má kvalitu, které neodpovídají výsledky," uvedl dále Sýkora.

Ten pokračoval, proč nyní uvažuje o dosavadním asistentu Bělohlavovi jako o prozatímním řešení pro nedělní duel s Kladnem. "Nejsem zastánce unáhlených rozhodnutí. V příštím týdnu budeme intenzivně hledat optimální řešení," řekl konkrétně.

Po odchodu Ladislava Lubiny se nyní na střídačce Pardubic nově objeví i bývalý obránce Petr Čáslava, který byl druhou rukou Lubiny v předešlé sezóně poté, co před tím jako hráč musel ze zdravotních důvodů svou kariéru ukončit. "Zvládl to výborně a jsem si jist, že především k obranné činnosti má co nabídnout," ví Sýkora o držiteli zlata z MS 2010.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Pardubice hokej

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Španělsko se řítí do politické nejistoty. Pedro Sánchez zvažuje kvůli manželce rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy