Potvrzeno. Příští hokejová sezóna skončí až 6. června finálovým zápasem MS

Letos se kvůli koronavirové pandemii hokejové mistrovství světa, jež se mělo konat ve Švýcarsku, neuskutečnilo vůbec, příští rok se kvůli stejným okolnostem bude tento sportovní svátek konat v Bělorusku a Lotyšsku v netradičním pozdějším termínu od 21. května do 6. června. Potvrdila to v pondělí samotná Mezinárodní hokejová federace IIHF, v jejíž čele mimochodem zůstaně Švýcar René Fasel až do podzimu 2021.

Podle původního plánu chtěl René Fasel post šéfa IIHF opustit letos na podzim po dlouhých 26 letech ve funkci. O jeho nástupci, přičemž mezi kandidáty na něj byl mimo jiné i Petr Bříza, se mělo rozhodnout již letos v září, kdy se měl volební kongres IIHF konat v Petrohradě. Nakonec se ale kongres uskuteční až o rok později.

Co se týče příštího mistrovství světa, tak to mělo začít v roce 2021 již 7. května,, už před měsícem ale bylo jasné, že kvůli aktuální pandemii koronaviru se hokejová sezóna 2020/21 prodlouží a že se tak stane neobvyklá věc. Hokej bude k vidění i v červnu.

Připomeňme, že z nedávného losu skupin vyplývá, že se čeští hokejisté v příštím roce na MS ve skupině A hrané v Minsku utkají s Ruskem, Švédskem, Švýcarskem, Slovenskem, Dánskem, Běloruskem a Velkou Británií. V Rize se pak ve skupině B spolu střetnou Kanada, Finsko, USA, Německo, Lotyšsko, Norsko, Itálie a Kazachstán.

Pondělní kongres IIHF také rozhodl o termínu pro MS žen, které se příští rok odehraje v Kanadě a to od 7. do 17. dubna. To se bude termínově krýt s další hokejovou akcí a to s MS hokejistů do 18 let (15. až 25. dubna). V srpnu 2021 pak závěrečným turnajem vyvrchoí kvalifikace na Zimní olympijské hry v Pekingu 2022. A není bez zajímavosti, že se jeden z ženských kvalifikačních turnajů bude koncem srpna příštího roku konat v Příbrami.

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Více souvisejících

hokej

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 24 minutami

před 57 minutami

před 58 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Takhle vypadá skutečná digitalizace: Estonci mohou volit v eurovolbách i přes mobil

Občané Estonska budou moci hlasovat ve volbách i prostřednictvím mobilního telefonu. Příslušný návrh zákona předložený vládou v úterý schválil parlament tohoto pobaltského státu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy