První karanténa v tomto ročníku extraligy. Spadl do ní mistrovský Třinec

Celkem sedm pozitivních testů odhalilo testování na koronavirus v hokejovém Třinci a tak celý tým tak musí být v karanténě. Stane se tak tedy poprvé v tomto ročníku Tipsport extraligy, kdy budou muset být odloženy zápasy kvůli koronaviru. Těch bude teď celkem tři, přičemž se jedná o páteční duel s Libercem, nedělní s Karlovými Vary a pak se také odloží duel s Brnem.

V těchto dnech se úřadující mistr z Třince potýká s početnými zdravotními problémy, kvůli kterým musel kouč Třince Václav Varaďa v posledních duelech oželet hned několik stálic v sestavě. Že mužstvo trápí viróza, o tom se poprvé nechal slyšet asistent trenéra Marek Zadina po úterním derby s Vítkovicemi, které Třinec prohrál 2:5.

Dosud nikterak takto výrazně pademie koronaviru do této sezóny extraligy nezasáhla, od konce listopadu platí jen omezení v počtu diáků, kdy do hledišť musí maximálně jen 1000 lidí. Nově pak bude od úterý platit zkrácená karanténa ze čtrnácti na pět dní.

V prosinci se neuskutečnila kvůli zhoršující se situaci kolem koronaviru plánovaná utkání etraligy ve Špindlerově Mlýně, kde se mělo hrát pod širým nebem. Tam se měly utkat Kladno s Pardubicemi a Sparta s Hradcem Králové. Celý program této jedinečné hokejové akce se tak přesunul do příští sezóny.

Kvůli pandemii koronaviru aktuální ročník extraligy hraje mimořádně patnáct týmů a také se zvýšil počet kol z 52 na 60. Připomeňme, že duel musí být odložený maximálně o 30 dní a pak by nenásledovala automaticky kontumace. Takovým odloženým duelem kvůli covidu se totiž zabývá sportovně-technická komise svazu.

Podle upravených pravidel soutěže musí týmy odehrát až 50 procent utkání ze všech v sezóně, pokud se chtějí účastnit následného play-off. Pokud některý tým neodehraje plný počet zápasů, započítají se pak takovému týmu body podle průměrného zisku. Nyní platí, že aspoň polovinu z 60 bcelkových utkání v sezóně odehrály všechny týmy.

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Oceláři Třinec Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) hokej

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

Izraelci se brání Bidenovu ultimátu: Pro dosažení svých cílů uděláme vše

Izrael podnikne všechny nezbytné kroky k tomu, aby v Pásmu Gazy dosáhl svých válečných cílů. Prohlásil to izraelský ministr obrany Joav Galant v reakci na tlak Spojených států zastavit izraelskou operaci ve městě Rafah, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy