Reprezentační brankář Bartošák bude řešit osobní problémy a přerušuje kariéru

Úřadující mistři hokejové Tipsport Extraligy z Třince se budou muset od pátku obejít bez reprezentačního gólmana Patrika Bartošáka. Klub s ním totiž rozvázal smlouvu kvůli problémům v životosprávě brankáře se zkušenostmi z kanadsko-americké NHL. K těm mělo dojít během nedávné reprezentační pauzy, Tehdy měl podle informací deníku Sport Bartošák své osobní problémy řešit alkoholem a navíc měl být právě pod vlivem alkoholu, když byl za volantem. Nyní tak své problémy psychického rázu bude léčit, věří však, že se po léčbě opět vrátí k hokeji.

Připomeňme, že tento šestadvacetiletý hokejový brankář se zúčastnil jak letošního mistrovství světa, během kterého se mu narodil syn Damián, a loňských Zimních olympijských her v Pchjongčchangu. V posledních dnech se v souvislosti s ním mluvilo o jeho možném angažmá v KHL. Z něj tedy nakonec sešlo.

"Patrik se nám za svou chybu omluvil a svého prohřešku lituje. Nicméně my jsme profesionálním sportovním klubem a takové chování vyžadujeme také od všech našich hráčů. A pro udržení dobré atmosféry v týmu a pravidel v kabině musíme měřit všem stejným metrem. Nemůžeme rozlišovat, zda je někdo hvězda anebo někdo zatím pouze začínajícím hráčem. Proto jsme se domluvili na ukončení spolupráce," uvedl k situaci kolem Bartošáka třinecký sportovní ředitel Jan Peterek.

Ke svým problémům se nakonec vyjádřil ve svém prohlášení i sám Bartošák. "Chtěl bych vás informovat, že jsem se dostal do osobních problémů, které mě přiměly přerušit sportovní kariéru. V poslední době bojuji s psychickým onemocněním, které jsem bohužel řešil v kombinaci s alkoholem," píše v něm gólman a pokračoval: "Svoji situaci si uvědomuji, vyhledal jsem odborníky a podstoupím léčení. Z tohoto důvodu zatím nemohu pokračovat ve sportovní kariéře. Po vzájemné dohodě jsme se s vedením Ocelářů dohodli na ukončení spolupráce a já se mohu věnovat léčbě."

"Chtěl bych vedení třineckého klubu poděkovat za podporu, spoluhráčům, trenérům, členům realizačního týmu a fanouškům za pochopení. Prožívám velmi složité období, rád bych se všem omluvil. Pevně věřím, že všechno překonám a brzy se zase vrátím k hokeji," dodal v něm pak hokejista.

V týmu Třince se tak do pozici brannkářské jedničky nyní posunul Petr Kváča, přičemž dvojkou pro páteční duel s Mladou Boleslaví se stal teprve sedmnáctiletý Nick Malík. Ten jinak působí v prvoligovém Frýdku-Místku. "Nynější situaci v brankovišti řešíme, ale je ještě příliš předčasné dávat jakékoli prohlášení, kdo k nám případně přijde anebo ne," sdělil Peterek a dodal: "Vše je to o správném vyhodnocení situace na hráčském trhu, navíc věříme, že naši současní brankáři chytnou šanci za pačesy. Chceme se dobře rozhodnout."

Co se týče Patrika Bartošáka a jeho psychických problémů, tak ty se projevovaly už v době, kdy byl v zámoří, kde se snažil dostat se do NHL. Tehdy měl napadnout přítelkyni a proto mu Los Angeles, kde působil, rozvázalo kontrakt. V roce 2016 se tak vrátil zpět do extraligy, přičemž nejprve působil ve Vítkovicích a až pak zamířil do Třince.

Později v pátek se k možnému napadnutí přítelkyně vyjádřila ona sama. Jeho přítelkyně Daniela to totiž vyvrátila následujcími slovy pro Blesk:  "Nerozešli jsme se a Patrik na mě nikdy v životě nevztáhl ruku."

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Oceláři Třinec hokej

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy