Parádní výkon sportovní bojovnice Ester Ledecké. Ovládla sjezd v Crans Montaně

Česká sportovní bojovnice Ester Ledecká se po olympiádě v Pekingu, kde i když na lyžích žádnou medaili tentokrát nezískala, tak se ani tam svými neztratila, se vrátila na svahy v rámci Světového poháru ve velkém stylu. Stalo se tak v sobotu ve švýcraském středisku Crans Montana, kde ve sjezdu skončila po výtečné jízdě Ester Lecká první. Potvrdila tak, že právě zde se jí daří nejvíce. Druhá skončila Norka Ragnhild Mowinckelová a třetí pak Rakušanka Cornelia Hütterová.

Proč je právě švýcarská Crans Montana pro Ester Ledeckou tolik oblíbená? Vždyť právě tady loni ve sjezdu skončila druhá, před dvěma lety pak skončila třetí v kombinačním závodě.

Nyní ve sjezdu zajela čas 1:30,17 minuty, přičemž si tak vybudovala náskok 21 setin před druhou Norkou Mowinckelovou a 42 setin před třetí Rakušankou Hütterovou. V cíli se tak z jejího úspěchu mohl radovat i její otec Janek Ledecký.

Připomeńme, že poprvé se na lyžích ve sjezdu radovala z vítězství ve Světovém poháru v kanadském Lake Louise a to v prosinci 2019. Bylo to její první vítězství na lyžích vůbec. Rok na to se jí podařilo zvítězit poprvé v super-G ve Val d'Isere.

Související

Více souvisejících

Lyžování Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy