Bývalý sprinter Usain Bolt má koronavirus, nakazil se na oslavě svých narozenin

Bývalý fenomenální jamajský atlet Usain Bolt se nakazil koronavirem. Už v pondělí se nejrychlejší muž planety uchýlil do izolace kvůli podezření na covid-19, o pozitivním výsledku jeho testu později informoval na tiskové konferenci jamajský ministr zdravotnictví Christopher Tufton.

Osminásobný olympijský vítěz se podle všeho nakazil v závěru minulého týdne během oslavy svých 34. narozenin, na níž se podle zveřejněných videí nedodržovala žádná hygienická opatření. Párty se podle britských a jamajských médií zúčastnila řada sportovních osobností, mezi nimi například fotbaloví profesionálové Raheem Sterling z Manchesteru City a Leon Bailey z Leverkusenu.

A místní úřady začaly okolnosti akce vyšetřovat kvůli podezření z porušení pravidel proti šíření koronaviru, konkrétně kvůli nedodržení dvoutýdenní karantény nařízené po příjezdu do země. Právě oba fotbalisté by při dodržení povinné izolace neměli oslavu stihnout, protože v předchozím týdnu hráli v Evropě pohárové zápasy.

Bolt v pondělí ve videu na sociálních sítích ještě nepotvrdil, že má covid-19. Řekl ale, že čeká na výsledky testu a že o situaci informoval přátele a doporučil jim, aby se zachovali stejně. "Snažím se být zodpovědný, takže zůstávám doma. Nemám žádné příznaky. Budu v karanténě a uvidím, jaká budu muset dodržovat pravidla," uvedl Bolt.

Stay Safe my ppl ?? pic.twitter.com/ebwJFF5Ka9

— Usain St. Leo Bolt (@usainbolt) August 24, 2020

Jamajka zaznamenala dosud zhruba 1600 případů nákazy koronavirem a 16 úmrtí.

Bolt ukončil kariéru v roce 2017. Vedle osmi zlatých olympijských medailí vybojoval na sprinterských tratích 11 titulů mistra světa. Je světovým rekordmanem na 100, 200 a 4x100 m.

Související

Usain Bolt

Rozjede nakonec Bolt svou fotbalovou kariéru? Štěstí bude zkoušet v Austrálii

Canberra - Už pryč jsou časy, kdy na světových atletických drahách pravidelně nadchnul svými výkony jamajský sprinter Usain Bolt. Nyní by se však chtěl dostat na oči sportovním fanouškům v poněkud jiném sportu a to konkrétně ve fotbale. O tom, že měl tento slavný Jamajčan co nevidět obléct si na sebe fotbalový dres, se už spekulovalo delší dobu, osminásobný olympijský vítěz už v minulosti v charitativním utkání nastoupil za svůj oblíbený Manchester United a není to tak dávno, co se psalo o jeho možném nákupu ze strany Borussie Dortmund. Tentokrát to ale vypadá, že by se jeho sen, tedy stát se fotbalistou, mohl vyplnit a to konkrétně v Austrálii. Mohl by totiž nastoupit za tamní klub Central Coast Mariners, kde by měl od srpna absolvovat hned šestitýdenní zkoušku.

Více souvisejících

Usain Bolt sport Jamajka Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 42 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy