Skateboardistka, střelkyně či plavec. Počty nakažených sportovců na OH rostou

Případy sportovců, kteří kvůli nákaze koronavirem přijdou o účast na olympijských hrách, se těsně před startem soutěží v Tokiu množí. Nizozemská skateboardistka Candy Jacobsová a taekwondistka Fernanda Aguirreová z Chile měly pozitivní test už přímo v japonské metropoli a vzhledem k povinné desetidenní karanténě nestihnou své soutěže. Do stejné situace se dostali britská střelkyně Amber Hillová a ruský plavec Ilja Borodin, kteří neprošli kontrolou těsně před odletem.

Do izolace musel kvůli pozitivnímu testu po příletu i americký plážový volejbalista, jehož identitu národní svaz nezveřejnil. Podle informací agentury AP by měl nakaženým hráčem být Taylor Crabb, jenž by měl v Tokiu startovat se čtyřnásobným účastníkem her, pětačtyřicetiletým Jakem Gibbem.

Jednatřicetiletá Jacobsová se chystala na pondělní premiéru skateboardingu pod pěti kruhy. "Mám zlomené srdce. Dělala jsem, co bylo v mé moci, abych se tomuto scénáři vyhnula," napsala čtvrtá žena mistrovství světa 2019 na instagramu. "Naštěstí jsme dodržovali daný protokol, takže ostatní skateboardisté pořád mohou zazářit," dodala.

Soutěže v taekwondu jsou v Tokiu na programu od 24. do 27. července. Jednadvacetiletá Aguirreová měla startovat ve váze do 57 kg, která přijde na řadu už v neděli. Chilanka měla podle vyjádření národního olympijského výboru pozitivní test po příletu z Uzbekistánu, kde absolvovala závěrečnou přípravu.

Britská medailová naděje Hillová měla pod pěti kruhy startovat ve skeetu, který je na programu v neděli a pondělí. "Po pěti letech tréninku a příprav jsem naprosto zničená z toho, že musím říct, že mi přišel pozitivní výsledek testu a musím odstoupit z britského střeleckého týmu," uvedla třiadvacetiletá finalistka z předchozích her v Riu de Janeiro.

Borodin odevzdal pozitivní test na soustředění ve Vladivostoku a ruská federace musela také oznámit jeho absenci v Tokiu. Osmnáctiletý talent, kterého Rusové označili za jednoho z lídrů týmu, se stal v květnu v Budapešti mistrem Evropy v polohovém závodě na 400 metrů. Ruský svaz uvedl, že všichni ostatní plavci i trenéři měli na závěr kempu negativní testy.

Pozitivní test v dějišti olympijských her měl i český plážový volejbalista Ondřej Perušič, ten by ale mohl vstoupit s Davidem Schweinerem do turnaje alespoň opožděně, pokud se nepodaří vyjednat odklad úvodního zápasu. Stolní tenista Pavel Širuček kvůli nákaze o start definitivně přišel, v izolaci skončil po pozitivním výsledku i trenér beachvolejbalistek Simon Nausch.

Související

Více souvisejících

olympiáda Olympijské hry 2021 (Tokio) Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Candy Jacobsová

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 16 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Macron vyzval k většímu zbrojení. Nemůžeme spoléhat na USA, Evropa je smrtelná, musí posílit obranu, prohlásil

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy