Skifař Fleissner postoupil bez větších potíží do čtvrtfinále, české dvojskify pak do semifinále

První čeští sportovci se představili na letošních Letních olympijských hrách v Tokiu hned v jejich první soutěžní den. Hned několik se jich představilo ve veslařských závodech a konkrétně se jednalo o rozjížďky skifu mužů, dvojskifu žen a mužskéhob dvojskifu lehkých vah. Ve všech těchto kategorií mají Češi své zástupce a všem se podařilo postoupit do další fáze závodu. Zatímco skifař Jan Fleissner postoupil z prvního místa opravné jízdy do čtvrtfinále, tak do semifinále si zajistily svým třetím místem dvojskifařky Kristýna Fleissnerová a Lenka Antošová. Přímo z druhého místa pak ve dvojskifu lehkých vah postoupilo do semifinále duo Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek. Nedařilo se akorát českému dvojskifu mužů ve složení Jakub Podrazil, Jan Cincibuch, jenž v opravné jízdě skončil čtvrtý a na Hrách tak celkově skončili třináctí.

Dvojskif lehkých vah ve složení Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek potěšili české fanoušky svou povedenou jízdou, díky které nestačil akorát na irskou dvojici Fintan McCarthy a Paul O'Donovan, tedy na úřadující světové i evropské šampiony. Z druhé pozice se tak Češi přímo probojovali do semifinále a nebudou tak muset v neděli absolovat opravnou jízdu.

Tu ve skifu už v sobotu absolvoval třiadvacetiletý Jan Fleisnner a tento náhradník Ondřeje Synka, jenž musel účast na letošních Hrách kvůli zdravotním potížím oželet, s přehledem z prvního místa postoupil do čtvrtfinále, když potvrdil svou roli favorita ve své jízdě. Vždyť jeho soupeři byli především reprezentanti rozvojových veslařských zemí.

Jedinými, kdo měl s postupemb poněkud větší problémy, byly Antošová s Fleissnerovou, které tak od začátku své jízdy musely absolvovat tuhý boj. Vždyť na prvním mezičase se ocitaly až na posledním čtvrtém místě, až pak se jim postupem času podařilo předjet čínské duo Šen Šuang-mej, Liou Siao-sin a třetí postupovou pozici už dokázaly udržet až do cíle.

Naopak český mužský dvojskif Podrazil, Cincibuch tak úspěšný nebyl, neeboť ve své opravné jízdě na své tři silné soupeře nestačil a je to jediný český dvojskif, který se v olympijském semifinále nepředstaví. A tio i přesto, že tito čeští reprezentanti v polovině závodu ještě vedli, nakonec ale ztratili na třetí postupové místo skoro tři vteřiny.

Veslování (jízdy s českou účastí) - (24.7.2021):

Muži:

Rozjížďky:

Dvojskif lehkých vah: 1. McCarthy, O'Donovan (Ir.) 6:23,74, 2. Vraštil, Šimánek (ČR) 6:28,10 - postup do semifinále

Opravy:

Skif: 1. Fleissner (ČR) 7:29,90 - postup do čtvrtfinále

Dvojskif: 1. Krüger, Weber (Něm.) 6:26,64, ...4. Podrazil, Cincibuch (ČR) 6:32,86 - vyřazeni

Ženy:

Dvojskif: 1. Pitirimová, Kuročkinová (Rus.) 7:13,77, ...3. Antošová, Fleissnerová (ČR) 7:16,96 - postup do semifinále

Související

Ondřej Synek

Veslař Ondřej Synek ukončil kariéru. Učinil tak ze zdravotních důvodů

Ve svých osmatřicet letech se ve čtvrtek rozhodl ukončit svou bohatou kariéru veslař Ondřej Synek. Učinil tak poté, co mu lékaři v červnu diagnostikovali tzv. syndrom nejasného snížení výkonu. Právě kvůli těmto zdravotním potížím se český sportovec nezúčastnil letošních Letních olympijských her v Tokiu. I tak se ale Obndřej zapsal do české olympijské historie výrazně, z olympijských her máhned tři medaile a zároveň je i pětinásobným světovým šampionem na skifu.
Olympiáda, ilustrační foto

Vraštil se Šimánkem ve dvojskifu lehkých vah sahali po medaili. Skončili těsně čtvrtí

Blízko k další, v pořadí již třetí, medaili měla ve čtvrtek brzy ráno středoevropského času česká olympijská výprava a to zásluhou dvojskifu lehkých vah ve složení Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek. Ti totiž až do konce finálového závodu sahali po bronzové medaili, nakonec za ni zaostali o pouhých 2,12 vteřiny. Zlatou medaili získali podle očekávání Irové Fintan McCarthy a Paul O'Donovan, kteří jsou nejen úřadujícími mistry světa, ale i Evropy.

Více souvisejících

Veslování Olympijské hry 2021 (Tokio) olympiáda

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy