Pátá letní posila pro mistrovskou Spartu. Přichází stoper Gomez z dánského Horsensu

Fotbalová Sparta pár dní před sobotním startem nové fotbalové sezóny oznámila veřejnosti další, v pořadí již pátou letní posilu. Stal se jí jednadvacetiletý gambijský obránce James Gomez, který se dohodl na blíže neurčené víceleté smlouvě. Je tak již čtvrtým cizincem, který o tomto letním přestupovém oknu přichází na Letnou. Zároveň sparťanské vedení uvedlo, že jiný obránce – Srb Dimitrij Kamenovič – pro změnu končí hostování, Letnou tak opouští a vrací se zpátky do Lazia Řím. 

Třemi cizinci, které před Jamesem Gomezem Sparta v posledních dnech a týdnech přivedla, jsou srbský záložník Veljko Birmančevič, slovenský gólman Jakub Surovčík a nigerijský útočník Victor Olatunji. Kromě nich pak do Sparty nově přišel záložník Michal Ševčík z Brna. 

Co se týče nově příchozího Jamese Gomeze, tak ten v dánském Horsensu působil od roku 2020. Od té doby za tento celek nastoupil do 80 soutěžních zápasů, ovšem ani on nakonec nepomohl tomuto klubu v poslední sezóně odvrátit sestup z dánské nejvyšší soutěže. Zároveň se jedná o gambijského reprezentanta, jelikož už má na svém kontě 14 startů za národní A-tým, přičemž se mu během těchto duelů podařilo vstřelit jednu branku. Bližší informace k nové smlouvě Gomeze se Spartou nebyly dosud zveřejněny, podle deníku B.T. ale Pražané za tohoto stopera zaplatili 10 milionů dánských korun (v přepočtu zhruba 32 milionů korun). 

"James je mladý talentovaný hráč, který má ve svém věku už 14 startů za národní tým. Je to hráč s fyzickými předpoklady, který má schopnost konstruktivně založit útočnou fázi. Vidíme v něm potenciál, který chceme rozvíjet," nechal se slyšet k nové akvizici ve sparťanském kádru sportovní ředitel Pražanů Tomáš Rosický. 

Samotný James Gomez neskrýval radost z nového angažmá na pražské Letné. "Chci udělat další krok ve své kariéře. O žádném jiném klubu jsem neuvažoval, byla to jen Sparta, a to už nějakou dobu. Je to klub, který je zvyklý vyhrávat trofeje. To je přesně to, co potřebuji. Mám potenciál týmu pomoci – jsem fyzicky silný a celkem rychlý," uvedl po svém příchodu s tím, že se pak těší na spolupráci s dánským koučem Brianem Priskem. "Dánsky už trochu rozumím. Osobně jsme se nepotkali, ale myslím, že jsem proti jeho týmu hrál v dánské lize. Těším se na to, až se setkáme osobně," dodal. 

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Přestoupí kapitán Sparty Krejčí v létě do Betisu Sevilla? Ve Španělsku to mají za hotovou věc

Jakkoli Sparta i hráčský agent Pavel Paska to odmítají potvrdit, španělský deník AS přišel s informací, že by mělo být prakticky rozhodnuto o přestupu současného sparťanského kapitána Ladislava Krejčího do Betisu Sevilla. Španělský klub, s nímž se Pražané utkali na podzim v rámci skupiny Evropské ligy, by měl podle informací zmiňovaného deníku za čtyřiadvacetiletého českého reprezentanta zaplatit zhruba osm milionů eur (v přepočtu zhruba 200 milionů korun).
AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.

Více souvisejících

AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy