Staněk bude po zranění na Euru chybět Slavii několik měsíců. S ramenem musí na operaci

Brankář reprezentace i pražské Slavie Jindřich Staněk po návratu z fotbalového Eura, na němž Češi nedokázali postoupit ze skupiny do vyřazovací fáze, podstoupil magnetickou rezonanci ramene, které si vykloubil při závěrečném zápase ve skupině s Tureckem (1:2). Z ní vyšlo najevo, že Staněk bude Pražanům na začátku sezóny chybět, a to hned několik měsíců. Informoval o to klubový web pražské Slavie.

Inkriminovaný okamžik, při kterém si Staněk zranil rameno, se stal krátce před prvním tureckým gólem, kdy gólman vytáhl skvělý zákrok po střele Yildize, která se následně od Staňka odrazila ke Calhanogluovi, který pak již zraněného českého brankáře, který i tak dělal vše, co bylo v jeho silách, překonal. Poté musel předčasně opustit hřiště a nahradil ho Matěj Kovář.

Po příletu do Prahy zamířil Staněk do Vojenské ústřední nemocnice, kde po magnetické rezonanci tamní lékaři zjistili, že se jedná o luxaci pravého ramenního kloubu a poškozené vazy. Po splasknutí otoku bude muset Staněk na operaci. Následná rekonvalescence by pak podle odhadů slávistického lékaře Petra Krejčího mladšího měla trvat tři až čtyři měsíce.

„Hned po dopadu na trávník jsem cítil, že to bude špatné, pravá ruka byla skoro bezvládná. Jsem smutný ze spousty věcí. Ze svého zranění, z toho, že jsem musel střídat, nezabránil té dorážce. A zejména z našeho konečného umístění na Euru. Ničeho ale nelituji, reprezentovat pro mě vždycky bylo a je velkou ctí. Chci chytat, vítězit, za každou cenu vždy a na jakémkoliv jevišti. Ve Slavii, v nároďáku. Vrátím se silnější, s tímto typem zranění už vlastní zkušenost mám. Vím, jak postupovat. Děkuju všem za podporu,“ uvedl ve svém prohlášení samotný Staněk, u nějž se traduje, že dokáže odchytat duel i přes zranění.

Nyní tedy bude muset strávit několik měsíců mimo hřiště a tak Slavia bude muset řešit, kdo Staňka v úvodu nové sezóny zastoupí. Jednou z variant je Aleš Mandous, druhou je pak zase jednadvacetiletý mladík Antonín Kinský. Ten je součástí Slavie opět poté, co hostoval v Pardubicích a nyní v Edenu zahájil letní přípravu. Zajímavostí je, že právě Kinský se rozhodl se Slavií neprodloužit smlouvu, která trvá až do června 2025. Pokud by snad trenéři ukázali na něj a on případně této šance využil, kdo ví, zda nakonec nedojde k prodloužení. Samozřejmě je i k dispozici velezkušený Ondřej Kolář.

„Máme řadu řešení z vlastních zdrojů jako Aleš Mandous nebo Ondřej Kolář, kteří mají evropské zkušenosti, a Tondu Kinského, který se vrátil z hostování. Tihle kluci se podělí o to, aby nahradili Jindru během jeho rekonvalescence. Jindrovi přeju především brzké uzdravení, na evropském šampionátu předváděl skvělé výkony. Pro nás je to obrovská ztráta,“ dodal pak k tomu pak samotný slávistický stratég Jindřich Trpišovský.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Euro 2024: Divoký zápas pod rozbouřeným nebem zvládli Němci a přes Dány postoupili do čtvrtfinále

Domácí reprezentace bude nadále dělat radost svou účastí na fotbalovém Euru německým fanouškům. Po divokém osmifinále, které bylo poznamenáno nečekanou pětadvacetiminutovou pauzou kvůli bleskům s kroupami a vodopády deště, ale také častými vstupy videosystému VAR, který neuznal dva góly (po jednom na obou stranách), ale zase přisoudil Němcům penaltu po Andersenově ruce. Tu následně proměnil Havertz, po chybném rozhodnutí gólmana Schmeichela pak po úniku zvýšil na 2:0 Musiala a dvougólový náskok si už Němci dokázali pohlídat.
Fotbal, ilustrační fotografie

Euro 2024: Italové s bezzubým výkonem na Švýcary neměli a úřadující mistři Evropy po osmifinále končí

Švýcarsko celkem v klidu a s přehledem pokořilo Itálii v prvním osmifinále letošního fotbalového Eura v Německu 2:0 a i když trochu senzačně, tak přeci jen zaslouženě postoupilo do čtvrtfinále. Italové coby úřadující evropští šampioni si prakticky nevytvořili žádnou velkou příležitost a o jejich největší šanci se postaral svou tečí Schär, který hlavou namířil ve druhé půli míč na tyčku své vlastní branky. Jinak ale se o výkonu Itálie nedá říct nic, co by stálo za zmínku.

Více souvisejících

Fotbal sk slavia praha

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Válka v Gaze

Boje na jihu Pásma se blíží ke konci, prohlásil Netanjahu. Pak Izrael provedl nejsilnější útok za poslední měsíce

Izraelské dělostřelectvo v pondělí zaútočilo na palebné stanoviště v okolí města Chán Junis na jihu Pásma Gazy, odkud bylo v noci na pondělí směrem na Izrael vystřeleno asi 20 raket. Uvedl to server Times of Israel. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu přitom před několika dny prohlásil, že boje proti palestinskému radikálnímu hnutí Hamás se na jihu Pásma Gazy blíží ke konci

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Ukrajina čelila masivním ruským útokům. Terčem byly výškové budovy i Kyjev, zemřel mladý chlapec

Útok balistickou raketou na ukrajinské město Dnipro, k němuž došlo v noci na pondělí, si vyžádal zranění sedmi lidí včetně 15letého chlapce, uvedl v pondělí gubernátor Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak. Rusové také podle serveru Ukrajinska pravda odpálili dvě řízené střely Iskander-K směrem na Kyjev, obě však byly zničeny ukrajinskou protivzdušnou obranou.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

německá policie v akci

Člen AfD pokousal na sjezdu demonstranta

Německá policie vyšetřuje incident, ke kterému došlo v sobotu ve městě Essen, kde delegát pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD) pokousal demonstranta do nohy s tím, že jednal v sebeobraně. Uvedl to deník Bild.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Čína, ilustrační fotografie

„Neexistuje místo, které ho nepociťuje“. Expert pro EZ vysvětlil, jak Čína prosazuje svůj vliv

Čínský vliv ve světě dlouhodobě narůstá. Peking je hlavním partnerem pro 120 zemí světa a nabízí jim alternativu pro Západ – podle experta osloveného serverem EuroZprávy.cz těží hlavně z toho, že „není jeho součástí“. Programový ředitel Středoevropského institutu asijských studií (CEIAS) a odborný asistent na Univerzitě Palackého v Olomouci Richard Turcsányi pro EuroZprávy.cz přiblížil, že čínská ekonomika vůbec nepřestala růst – jak se občas vedou dohady. Zároveň ale není jisté, zda vůbec někdy dožene Spojené státy. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Jak ještě více zastrašit oponenty? Rusko spekuluje o obnovení trestu smrti

Předseda vyšetřovacího výboru Ruské federace Alexandr Bastrykin vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina k obnovení trestu smrti a zrušení současného moratoria na jeho provádění. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy