Česká tenistka Peschkeová další zápasy už nepřidá. Ve 46 letech ukončila kariéru

Naposledy v pátek se v rámci okruhu WTA představila se svou slovenskou parťačkou Terezou Mihalíkovou, nyní v sobotu se rozhodla Květa Pechkeová ukončit svou dlouholetou tenisovou karéru. Hráčka, která třeba v roce 2011 dokázala ve čtyhře vyhrát slavný Wimbledon a bývala i světovou jedničkou ve čtyřhře, se takto rozhodla ve svých šestačtyřiceti letech. O jejím konci pak informoval veřejnost prostřednictvím svého facebookového profilu český ženský tenisový tým pro pohár Billie Jean Kingové.

"Poslední zápas kariéry na okruhu WTA pro Květu Peschke. Na turnaji v Charlestonu se po 29 letech rozloučila s profesionálním ženským okruhem, na kterém získala neuvěřitelných 36 deblových titulů. Byla také u počátků české zlaté éry Billie Jean King Cupu. Děkujeme, Květo," zveřejnil tento profil v sobotu konkrétně.

Připomněl tak, že tato česká tenistka specializující se především na čtyřhru vyhrála v roce 2011 nejen Wimbledon, ale tehdy dopomohla k triumfu českého týmu i v rámci tehdejšího Fed Cupu, když se svou tehdejší parťačkou Lucií Hradeckou vyhrála rozhodující čtyhru ve finále s Ruskem.

Svoji opravdu dlouhou kariéru započala Peschkeová již v roce 1993, kdy se poprvé objevila na okruhu WTA. Od té doby dokázala v rámci něho vyhrát celkem 36 deblových titulů, přičemž naposledy ve čtyhře triumfovala loni na turnaji v Chicagu ve spolupráci s Němkou Andreou Petkovicovou. Ten první pak Peschkeová vyhrála již v roce 1998 v Sopotech.

Mimochodem, právě v tomto roce se jí podařilo získat jediný singlový titul ve své kariéře a to v Makarské. Co se týče její singlové kariéry, tak jejím nejlepším umístěním v singlovém žebříčku WTA bylo 26. místo před sedmnácti lety.

Jejím určitě největším úspěchem v deblové kariéře byl již zmiňovaný triumf ve Wimbledonu v roce 2011, kdy společně se jí to podařilo Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. O dva roky dříve pak spolu postoupily i do finále jiného grandslamu French Open. Ve finále Wimbledonu se pak Peschkeová objevila ještě jednou a to v roce 2018 s Američankou Nicole Melicharovou, tehdy nestačily na české duo Barbora Krejčíková-Kateřina Siniaková.

Kromě ženské čtyřhře byla několikrát také součástí smíšeného páru, přičemž třikrát se v tomto složení dostala do finále pokaždé na US Open. A pokaždé v něm neuspěla. Třikrát v kariéře pak neuspěla ani v deblových finále v rámci Turnaje mistryň.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 21 minutami

před 23 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

Střelec, který loni zabíjel u FF UK v Praze, nebyl duševně nemocný

Podle státní zástupkyně Jany Murínové, která vystoupila na dnešním jednání sněmovního bezpečnostního výboru, není motiv pachatele loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy způsoben duševní poruchou. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy