Na úvod Světového poháru výhra v Montafonu! Samková vykročila úspěšně k obhajobě

Česká snowboardcrossařka Eva Samková nemohla sezónu Světového poháru, ve které obhajuje celkové vítězství v té loňské, lepším způsobem. V rakouském Montafonu, kde se tedy v pátek konal první závod nové sezóny 2019/2020, totiž Eva Samková triumfovala. Připsala si tak své čtrnácté vítšzství v rámci Světového poháru vůbec. Pokud budeme počítat i závěr loňského ročníku, páteční výhra znamená, že je to pro Samkovou již třetí vítězství v řadě.

Česká sportovkyně celkem bez větších problémů dokázala postoupit z kvalifikace, kterou ve čtvrtek vyhrála, až do samotného finále. Zásluhu na tom měl i profil tratě v Montafonu, která jí vyhovovala. Jedna boule za druhou a tudíž tak všem ukázala, v čem tkví její síla. Prakticky od startu do cíle v e finále figurovala Eva Samková v popření startovního pole, přičemž největší potíže jí ze svých soupeřek dělala Italka Michela Moioliová. I té ale nakonec stačila Samková v závěru ujet.

Pak už zbývalo jen odolat protivětru a také nápor od soupeřek, které se jí snažily do poslednní chvíle předjet. "Bylo to hodně natěsno. Myslím, že kdyby to bylo o dvacet metrů delší, tak bych byla třeba čtvrtá," řekla Samková po dojezdu do cíle v rozhovoru pro televizi.

Druhá tedy nakonec ve finále skončila Italka Moioliová, třetí pak Belle Brockhoffová z Austrálie. Američanka Lindsey Jacobellisová ve velkém finále k vidění nebyla, neboť absolvovala nakonec jako poražená ze semifinále malé finále. To také největší sokyně Evy Samkové z poslední sezóny vyhrála.

Eva Samková pak nebyla jedinou českou reprezentantkou v tomto úvodním závodě Světového poháru. V Montafonu se ukázala i Vendula Hopjáková, jenže ta nakonec skončila už ve čtvrtfinále, kde během jízdy spadla. Celkově se tak po této první zástávce ročníku 2019/2020 nachází až na 14. pozici.

I v závodě v mužském provedení se ukázali Češi, ovšem Matouš Koudelka a Jan Kubičík skončili už ve čtvrteční kvalifikaci. Jak ale mužský závod v Montafonu vyhrál Alessandro Hämmerle, obhájce loňského celkového vítězství ve Světovém poháru.

Úvodní závod SP ve snowboardcrossu v Montafonu (13.12.2019):

Muži:

1. Hämmerle (Rak.)2. Bolton (Austr.)3. Visintin (It.)4. Eguibar (Šp.)

...

v kvalifikaci 40. Koudelka, 55. Kubičík (oba ČR).

Ženy:

1. Samková (ČR)2. Moioliová (It.)3. Brockhoffová (Austr.)4. Bankesová (Brit.)

...

14. Hopjáková (ČR) - vyřazena ve čtvrtfinále

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková pokračovala v Cortině ve stříbrných žních

V sobotu si snowboadcrossařka zase vyzkoušela, jaké to je vystoupat na stupínek určený pro stříbrnou závodnici. Jen sedmnáct setin zaostala ve finálové jízdě v italské Cortině d’Ampezzo za Britkou Charlotte Bankesovou a navázala tak tedy na své stříbro z předešlého podniku v Sierra Nevadě. Třetí skončila Italka Michela Moioliová.

Více souvisejících

snowboardcross Eva Samková

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy