Sprint byl pro české biatlonistky lepší než štafeta. Nejlepší Davidová na 12. místě

Čtvrteční štafeta na úvod Světového poháru v Novém Městě na Moravě se českým biatlonistkám vůbec nevydařil, když skončily až na 18. příčce a tak nebylo divu, že si chuť z tohoto zpackaného závodu chtěly vylepšit již v sobotu ve sprintu. Podařilo se, i když nna umístění v elitní desítce české barvy nedosáhly. Nejblíže k němu měla česká jednička mezi ženami !Markéta Davidová, která po desítce dlouho sahala, ale vše se nakonec zhatilo úplně poslední ranou, kvůli které tedy skončila na 12. místě. I další z českých reprezentantek Lucie Charvátová mohla být se svým výkonem spokojena, když si připsala své sezónní maximum 17. místem. Body si připsala i 27. Jessica Jislová. Ze svého devátého triumfu v sezóně se radovala průběžně vedoucí žena Světového poháru Norka Tiril Eckhoffová.

Na Markétě Davidové bylo znát, jak moc program Světového poháru postoupil, neboť bylo vidět, že česká reprezentantka neměla tolik energie při běhu na trati jako v předešlých závodech. Lehce se jí rozhodně tentokrát neběželo. „Vleže jsem dobře cvakala. Poslední ránu stojáku jsem ale měla moc nahoře, úplně zbytečná chyba. Navíc nejsem vůbec spokojená s během, jsem ztrácela a nevím pořádně proč. S jedničkou ze střelby bych chtěla být lepší," uvedla po závodě Davidová, která na lyžích zaznamenala o skoro deset vteřin pomalejší běh než její kolegyně Charvátová.

Ta v tomto závodě obhajovala bronz ze sprintu z loňského světového šampionátu. I když byla z českých závodnic nejrychlejší na trati,  při střelbách jak vleže, tak i ve stoje však vždy jednou minula a vždy se jednalo hned o první ránu. „Jak letos na střelnici trpím, tak to na mě bylo slušné. Po těch pěti trestných kolech ve štafetě jsem si spravila chuť. Trať držela a lyže jely, takže pro mě je slušná porce bodů dobrým povzbuzením a uvidíme, jak dopadnu v nedělní stíhačce, kde jsou přece jen čtyři položky," říkala v pozávodním rozhovoru Charvátová.

O vylepšení nálady stála z českého týmu především Jessica Jislová, neboť právě ona ve čtvrtek ne příliš úspěšně odstartovala štafetu. Po sobotním závodě byla pak opravdu spoojenější se sebou, než jak tzomu bylo ve čtvrtek. „Jak jsem jela až ke konci závodu, tak trať už povolovala a bylo to těžké, ale za body jsem opravdu ráda," řekla Jislová. Další českou reprezentantkou pak byla Eva Puskarčíková, která se do nedělní stíhačky taktéž podívá a to poté, co v sobotním sprintu skončila devětačtyřicátá. „Běžecky to je ode mne pořád slabší průměr, o to víc mrzí dvě chyby na střelnici, protože bych měla být schopná dávat položky čistě," je si vědoma rodačka z Harrachova.

Světový pohár biatlonistek v Novém Městě na Moravě - 7,5 km žen (6.3.2021):

1. Eckhoffová (Norsko) 18:48,4 (1)2. Džimová (Ukrajina) +9,3 (0)3. Vittozziová (Itálie) +15,0 (0)4. Alimbekovová (Bělorusko) +16,1 (0)5. Wiererová (Itálie) +16,3 (1)6. Tandrevoldová (Norsko) +17,4 (0)7. Röiselandová (Norsko) +18,5 (2)8. Preussová (Německo) +25,1 (1)

-------

12. Davidová (ČR) +38,1 (1)17. Charvátová (ČR) +45,7 (2)27. Jislová (ČR) +1:14,7 (2)49. Puskarčíková (ČR) +1:50,3 (2)

Stav Světového poháru:

1. Eckhoffová (Norsko) 8632. Röiselandová (Norsko) 7953. H. Öbergová (Švédsko) 7704. Hauserová (Rakousko) 6825. Wiererová (Itálie) 6796. Preussová (Německo) 6727. Chevalierová-Bouchetová (Francie) 5578. Alimbekovová (Bělorusko) 5469. Davidová (ČR) 530

-----

53. Charvátová (ČR) 6162. Puskarčíková (ČR) 4465. Jislová (ČR) 35

Související

Více souvisejících

Biatlon Markéta Davidová

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Španělsko se řítí do politické nejistoty. Pedro Sánchez zvažuje kvůli manželce rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy